Cyclades Classic Yaght Race 2013

Μία μοναδική βραδιά στον Ταρσανά της Σύρου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διεξάγονται στην Ερμούπολη, με αφορμή τον ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης, «ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2013 -Αγώνας Κλασσικών Σκαφών -Παραδοσιακών Καϊκιών και Λατινιών- CYCLADES CLASSIC YACHT RACE 2013», πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Ταρσανά ολτης Ερμούπολης, παραδοσιακό γλέντι και πανηγύρι με σαρδέλα και παξιμάδι, από τους ψαράδες της Σύρου.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και άλλες εκδηλώσεις, όπως χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, έκθεση παραδοσιακών σκαφών και προβολή ντοκιμαντέρ “ΑΘΗΝΑ” του Κώστα Γουζέλη.

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από την Πέμπτη, συνδιοργάνωσαν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο Oργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, η 6η Περιφερειακή Διεύθυνση Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ν.Κυκλάδων & Σάμου), το Ιστορικό Αρχείο Κυκλάδων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, ΤΑΡΣΑΝΑΣ Α.Ε., Ντόπιοι Παραδοσιακοί Καραβομαραγκοί και συναφείς επαγγελματίες.

Βασικός διοργανωτής ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου.

Ήταν μία εξαιρετική βραδιά μέσα σε ένα χώρο, που που σηματοδοτεί την ιστορία του νησιού, διότι ο Ταρσανάς είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της Σύρου και επιβάλλεται όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να στηριχθεί με κάθε τρόπο από τις αρχές του τόπου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Λαϊκή Ορχήστρα Σύρου, η οποία έπαιξε λαϊκά τραγούδια. Η ορχήστρα αποτελείται από τους:
Αρίστο Βαμβακούση: τρίχορδο μπουζούκι
Θοδωρή Μέρμηγκα: τραγούδι, λαϊκή ακουστική κιθάρα
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου: τραγούδι
Δομένικο (Μέμη) Ροσσολάτο: βιολί, τραγούδι
Λευτέρη Βαρθαλίτη: κοντραμπάσσο
Δημήτρη Μαραγκό: ακορντεόν, λαούτο