Περισυλλογή ανακυκλώσιμων προϊόντων με αμοιβή στην Τήνο

“Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας”

Μία πρωτοβουλία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Καλλονή Κελλιά” Τήνου

Η παραλαβή προϊόντων ανακύκλωσης με αμοιβή σε όσους ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τη συλλογική προσπάθεια των μελών της για μείωση των απορριμμάτων του νησιού έως 48%, ξεκινά τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Καλλονή – Κελλιά” Τήνου.

Η συλλογή θα πραγματοποιείται στο χώρο ανακύκλωσης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού στην περιοχή Αγκάλη Τήνου, 30 μ. μετά το Κέντρο Υγείας, δεξιά στο γεφυράκι στην μεταφορική Γ. Κρητικού.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων της Επιχείρησης, που έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και την τοπική, περιφερειακή ανάπτυξη και οικονομία.

Ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης

Το εγχείρημα της περισυλλογής και αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων προϊόντων προσβλέπει στο όφελος της κοινωνίας της Τήνου και του περιβάλλοντος εν γένει. Μία κίνηση η οποία επιδιώκει να μεταδώσει το μήνυμα ότι “τα σκουπίδια δύνανται να είναι προϊόντα προς πώληση”.

Ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Δημήτρης Πολιτόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προτρέπουν τις οικογένειες του νησιού να συνταχθούν στην περιβαλλοντική συμμετοχική προσπάθεια καθαριότητας και πολλαπλής ωφέλειάς του.

Τα “απορρίμματα είναι προϊόντα προς πώληση”

Προς ενημέρωση όσων προτίθενται να λάβουν μέρος στην προσπάθεια του συνεταιρισμού και να προσκομίσουν συσσωρευμένα προϊόντα ανακύκλωση, ο τιμοκατάλογος διαμορφώνεται ως εξής.

Καθαρό χαρτί - 25€ / τόνο

Πλαστικό - 40€ / τόνο

Πλαστικά μπουκάλια λευκά - 1 λεπτό / 3 τεμάχια
Καφάσια (Πλαστικά) - 35€ / τόνο

Αλουμίνιο - 1 λεπτό / 1 τεμάχιο

Τηγανέλαια - 200€ / τόνο.

Σημειώνεται ότι για τα μέλη – πελάτες του ΚΟΙΝΣΕΠ οι τιμές προσαυξάνονται κατά 10%. Για το άνοιγμα της καρτέλας, οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Ο χώρος θα λειτουργεί καθημερινά πλην Κυριακής από 8.00 έως 15.00. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Νίκο Κρητικό (τηλ. 6906550344).