Περίπτερο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Μύκονο

"Πετάξτε μαζί μας"

Ενημερωτικό περίπτερο λειτουργεί για πρώτη φορά στη Μύκονο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ).

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το περίπτερο στην είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη Λάκκα, να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό για τα θαλασοπούλια και τις δράσεις της Ορνιθολογικής,, καθώς και να γνωρίσουν τα πουλιά της Μυκόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το περίπτερο λειτουργεί κάθε βράδυ από τις 20:00 έως τις 24:00 και θα παραμείνει ανοιχτό έως την Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Το έργο της Ορνιθολογικής στην ευρύτερη περιοχή επικεντρώνεται στην προστασία των πουλιών και του φυσικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων, στη σημαντικότητα του νησιωτικού και θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου και στην ενημέρωση για τα θαλασσοπούλια των ελληνικών θαλασσών: τον Αιγαιόγλαρο, τον Θαλασσοκόρακα (καλικατσού), τον Μύχο, τον Αρτέμη και τον Υδροβάτη.

Μάλιστα, η λειτουργία του περιπτέρου αποτελεί συνέχεια του προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια που υλοποίησε η Ορνιθολογική σε 17 Ζώνες Ειδικής Προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Τέλος, με την έναρξη της λειτουργίας, διοργανώθηκε διήμερο Παιδικών Εκδηλώσεων με τίτλο “Πετάξτε Μαζί μας!” την Κυριακή 21 και σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 22:30, με την υποστήριξη της ΚΔΕΠΠΑΜ και τη συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στη Λάκκα.

Το διήμερο περιλαμβάνει περιβαλλοντικά εργαστήρια με ζωγραφική, παιχνίδια και κατασκευές για τα θαλασσοπούλια, αλλά και τα πουλιά της Μυκόνου.