Παρέμβαση Θηραίων Πολιτών με αφορμή την ημερίδα για τη γαλάζια ανάπτυξη

"Η τοξική βόμβα συνεχίζει να σαπίζει στην Καλντέρα"

"Αποτελεί υποκρισία να διακηρύττουμε τη γαλάζια ανάπτυξη όταν κλείνουμε τα μάτια, αδιαφορούμε και εθελοτυφλούμε απέναντι στα σημερινά σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας".

 

Τα ανωτέρω υποστηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του κρουαζιεροπλοίου Sea Diamond στην Καλντέρα της Σαντορίνης, με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη για τη γαλάζια ανάπτυξη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων πως, "Εδώ και έξι χρόνια η Ελληνική Πολιτεία αδρανεί απέναντι στο πρόβλημα. Εκείνοι που θα έπρεπε σύμφωνα με τα καθήκοντά τους από τους νόμους και το Ελληνικό Σύνταγμα, να δείξουν την απαιτούμενη πολιτική βούληση και να ανελκύσουν το ναυάγιο, υποχρεώνοντας την πλοιοκτήτρια και τους ασφαλιστές της να πληρώσουν για την επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην αρχική του κατάσταση, αδιαφορούν, δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις, κρύβονται πίσω από την «οικονομική κρίση» και μας εμπαίζουν προσπαθώντας να μας αποφύγουν", ενώ παράλληλα τονίζουν πως, κρίνεται αδιανόητο "η τοξική βόμβα να συνεχίζει να σαπίζει και να διαβρώνεται", λέγοντας ότι, "Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια από τότε, έξι χρόνια εμπαιγμών, κενών υποσχέσεων και πολιτικής αδράνειας. Ωστόσο εμείς δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες. Για τους κατοίκους της Σαντορίνης, μοναδική και οριστική λύση αποτελεί η ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσά μας και επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην προτέρα κατάστασή του. Απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου 2881/2001 και του άρθρου 24 του Ελληνικού Συντάγματος. Απαιτούμε καθαρό φυσικό περιβάλλον, καθαρή θάλασσα".

 

Φωτο: onalert.gr