Απάντηση των πολιτών Οίας στις συνεχείς παύσεις ηλεκτροδότησης

Ομαδικές αγωγές για τα... μπλακ άουτ

Αξιώνουν αποζημιώσεις για τις βλάβες που υπέστησαν

“Σε μία εταιρεία που χρόνια εμπαίζει τους πολίτες” με τις “επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης” οι κάτοικοι της Οίας, στη Σαντορίνη, απαντούν καταθέτοντας ομαδική αγωγή και αξιώνοντας αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ για τις βλάβες που έχουν υποστεί, μετά και το γενικό μπλακ άουτ του Αυγούστου.

“Ανάλγητη στάση χρόνων”

Συγκεκριμένα, οι συνυπογράφοντες την ανακοίνωση πολίτες που μένουν στην περιοχή της Οίας, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σαφείς ενέργειες, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το χρονίζον πρόβλημα των παύσεων στην ηλεκτροδότηση. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως “ επειδή οι διακοπές ηλεκτροδότησης του νησιού είναι επαναλαμβανόμενες την τελευταία εικοσαετία με αποκορύφωμα το γενικό μπλακ άουτ του περασμένου Αυγούστου και επειδή η λύση ακόμα και τώρα είναι προσωρινή”, μετά τη συνάντηση που είχαν, αποφάσισαν να αντιδράσουν εκδίδοντας ένα ψήφισμα και προχωρώντας σε ομαδική κατάθεση αγωγής κατά της ΔΕΗ. “Οι πολίτες στην Οία συνεδριάσαμε και αποφασίσαμε να εκδώσουμε ψήφισμα καταγγελίας για την ανάλγητη στάση της ΔΕΗ, απέναντι στην αξιοπρέπεια μας και την περιουσία μας”, σημειώνουν παρακάτω, εξηγώντας πως η εν λόγω απόφαση έχει στόχο αφενός “να αξιώσουν αποζημίωση για ηθικές και υλικές βλάβες, της οποίας μέρος θα διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς στο δήμο Θήρας” και αφετέρου καθώς “πιστεύουν ότι η εκδίκαση της υπόθεσης και το ποσόν της αποζημίωσης” θα αποτελέσει “ένα τρόπο πίεσης από την πλευρά τους, απέναντι σε μια εταιρεία” που όπως τονίζουν “χρόνια μας εμπαίζει”. Ωστόσο, σκοπός όπως αναφέρουν είναι να αναζητηθεί μόνιμη λύση.

Το βλέμμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στο περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης, οι ίδιοι θεωρούν πως λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει την καθημερινότητά τους, θα είναι η “στροφή” στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. “Θεωρούμε δε και υποστηρίζουμε ως καταλληλότερες λύσεις, αυτές που έχουν σχέση με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας”, υποστηρίζουν, απαριθμώντας τους λόγους. “Πρώτον λόγω της γεωλογικής ιδιομορφίας του νησιού, δεύτερον, λόγω της θέσης του στο ανοιχτό πέλαγος και τους ανέμους και τρίτον και κυριότερο, λόγω της ευαισθητοποίησης των κατοίκων για το μέλλον του νησιού και για την ποιότητα της ζωής τους”, σημειώνουν χαρακτηριστικά. Κλείνοντας μάλιστα την ανακοίνωσή τους, καλούν τους πολίτες να ανταποκριθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια. “Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας, που μάχονται καθημερινά για την αξιοπρέπειά τους και την επιβίωση τους, όλους όσους υπέστησαν βλάβες εξ αιτίας αυτού του εκτεταμένου μπλακ άουτ να συμμετέχουν μαζί μας σ’ αυτές τις αγωγές. Για πληροφορίες μπορούν να αποταθούν στη κ. Μιχαλοπούλου τηλ. 2286071758 ή στο e-mail politesoias@googlegroups.com”, καταλήγουν.

Ετικέτες: