Καθίζηση οδοστρώματος σε κεντρική οδό στην Οία της Σαντορίνης

Στη... λακκούβα υδροφόρο όχημα

- Άμεση παρέμβαση γερανού για την απεμπλοκή του μεγάλου οχήματος - Πρόβλημα στην υδροδότηση μετά από καταστροφή αγωγού της ΔΕΥΑΘ

Κυκλοφοριακό σοκ προκλήθηκε στους διερχόμενους οδηγούς καθώς και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Σαντορίνης μετά την υποχώρηση που υπέστη τμήμα του οδοστρώματος λίγο πριν την κεντρική πλατεία των Φηρών, χθες το πρωί στις 11.30 περίπου.

Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν το υδροφόρο όχημα που βρισκόταν ακινητοποιημένο στο σημείο να πέσει κυριολεκτικά μέσα στη λακκούβα που δημιουργήθηκε και να υποστεί ζημιά αγωγός της ΔΕΥΑΘ, προκαλώντας την παύσης της υδροδότησης στην περιοχή για κάποιες ώρες.

Στο σημείο έσπευσαν εργαζόμενοι του δήμου Θήρας και της ΔΕΥΑΘ καθώς επίσης, αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος Νικόλαος Ζώρζος, ώστε να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Ζώρζος, σημείωσε πως η αποκατάσταση του οδοστρώματος θα ξεκινούσε από την ίδια στιγμή, αφού υπήρξε μέριμνα από τους αρμοδίους για την αποκατάσταση και του αγωγού.

Υποχώρησε εξαιτίας του βάρους

Συγκεκριμένα, το περιστατικό προκλήθηκε κατά τη διάρκεια που ήταν ακινητοποιημένο το υδροφόρο όχημα στο σημείο που υπέστη την καθίζηση, εξαιτίας του μεγάλου βάρους, όπως πιθανολογείται μέχρι στιγμής. Αμέσως μετά την πρόκληση του γεγονότος, απαγορεύθηκε η διέλευση των οχημάτων και των δικύκλων καθώς έκλεισε ο δρόμος με εντολή των αρμοδίων. Στο σημείο, μετέβησαν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΘ και του δήμου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες κυρίως, με σκοπό να αποκαταστήσουν τη ζημιά ενώ με παρέμβαση γερανοφόρου οχήματος κατέστη εφικτός ο απεγκλωβισμός και η απομάκρυνση της υδροφόρας.

Για ορισμένο χρονικό διάστημα καταγράφηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, ωστόσο, λόγω της ύπαρξης παρακαμπτήριων οδών, οι οδηγοί διευκολύνθηκαν ώστε να μεταβούν στους προορισμούς τους.

Άμεσα η αποκατάσταση

Η “Κοινή Γνώμη” λίγες ώρες μετά το συμβάν, επικοινώνησε με τον κ. Ζώρζο, ο οποίος παραχωρώντας τις δηλώσεις του σχετικά με την αποκατάσταση της ζημιάς, ανέφερε, “Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση του οδοστρώματος. Πιστεύω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα”, προσθέτοντας ότι η κεντρική οδός “σε κάποιες ώρες” από τη χρονική στιγμή που έλαβε χώρα το περιστατικό της καθίζησης, “θα δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία”.

Στην ερώτηση αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έλεγχος στο οδόστρωμα, ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο γεγονός στο μέλλον, ο κ. Ζώρζος επεσήμανε, “θα επιληφθούν της κατάστασης οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, οι υπάλληλοι των οποίων βρίσκονται στο σημείο και πραγματοποιούν ήδη τον έλεγχο”.

Προβλήματα στην υδροδότηση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κάτω από το σημείο στο οποίο υποχώρησε το οδόστρωμα υπήρχαν αγωγοί για την ύδρευση και την αποχέτευση της περιοχής. Ως παράπλευρη “απώλεια” μετά το περιστατικό, σημειώθηκε και η σοβαρή ζημιά σε έναν εξ αυτών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΘ, με αποτέλεσμα να προκληθεί παύση στην υδροδότηση κατοικιών και επιχειρήσεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην περιοχή των Φηρών. Ωστόσο, όπως δήλωσε τέλος ο κ. Ζώρζος, για την αποκατάσταση του αγωγού μερίμνησαν χωρίς καθυστέρηση οι υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η κεντρική κυκλοφοριακή αρτηρία θα άνοιγε ξανά χθες αργά το απόγευμα.