Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις στις Κυκλάδες

Στο "μάτι" της κακοκαιρίας η Μήλος

Σε επιφυλακή πολίτες και φορείς του νησιού

Δύσκολες είναι οι ώρες για τους κατοίκους των νησιών. Στη Μήλο θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι έως και 9 μποφόρ, δημιουργούν υψηλό κυματισμό στον Αδάμαντα. Το επιβατικό Άγιος Γεώργιος είναι δεμένο στην Σαντορίνη λόγω απαγορευτικού απόπλου. Το απαγορευτικό έληξε πριν μια ώρα αλλά κρίθηκε σκόπιμο το πλοίο να εκτελέσει το δρομολόγιο αύριο στις 07:00 αναχώρηση και στις 12:30 από τη Μήλο για Πειραιά.

Οι τελευταίες σφοδρές βροχοπτώσεις στη Μήλο, δημιούργησαν προβλήματα στους δρόμους και στα σπίτια. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το milosvoise.gr, στην περιοχή της Χαλικιάς ο Δήμος καταβάλει προσπάθειες για να αποτρέψει σοβαρότερες καταστάσεις. Πολλοί δημότες, κάτοικοι της περιοχής απειλούν να καταφύγουν σε λήψη μέτρων κατά του δήμου.

Η σφοδρότητα των φαινομένων τις τελευταίες ημέρες ασφαλώς θα πρέπει να προβληματίσει τους πολίτες, αλλά και τις αρχές ώστε να περνούν όλα τα αναγκαία μέτρα προς αποφυγή των κινδύνων.

Πάντως η Μήλος είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, που δέχεται το “χτύπημα” της κακοκαιρίας. Η φύση εκδικείται; Οι φορείς είναι έτοιμοι;

Ετικέτες: