"Δώρο" αγάπης από τους σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Σύρου

“Τ' αστέρι ψάχνω να βρω το φωτεινό”

Νότες ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης σκόρπισαν στους νοσηλευόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου (Βαρδάκειο & Πρώϊο) οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠ.Α.Σ) Βοηθών Νοσηλευτών, η οποία λειτουργεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από το 1989.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, σπουδαστές και από τα δύο έτη φοίτησης συνοδευόμενοι από την διευθύντρια της σχολής Αικατερίνη Αβρανά και την κ. Νίκου επισκέφτηκαν το νοσοκομείο όπου έψαλλαν τα κάλαντα και μοίρασαν χειροποίητα δώρα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της σχολής και κυρίως σε όσους βρίσκονται μακριά από τη θαλπωρή του σπιτιού τους αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Τόσο οι νοσηλευόμενοι, όσο και οι επισκέπτες του νοσοκομείου βγήκαν συγκινημένοι στους διαδρόμους να ακούσουν με χαρά τα κάλαντα και να ευχαριστήσουν τους σπουδαστές και στο προσωπικό της Σχολής “καλές γιορτές” για την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία τους.

Όπως δήλωσαν οι εκπαιδευόμενοι στην “Κοινή Γνώμη” “θέλουμε όσο μπορούμε να είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, έστω και με τον λίγο αυτό χρόνο που διαθέτουμε”.

Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό

Οι ίδιοι ευχήθηκαν στους ασθενείς “καλή ανάρρωση και γρήγορα να επιστρέψουν στο σπίτι τους” και στους οικείους τους “καλή δύναμη”. “Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία, ευτυχία, αγάπη, γιατί στις δύσκολες ημέρες που ζούμε το χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά”, ανέφεραν χαρακτηριστικά. Πρόσθεσαν ακόμα ότι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η υγεία. “Όταν υπάρχει υγεία, είτε ψυχική είτε σωματική, όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα παλέψεις, να τα διορθώσεις, να τα βελτιώσεις”, τόνισαν.

Αναφερόμενοι στους δρόμους που θα ήθελαν να ανοίξουν μπροστά τους μετά το τέλος της Σχολής οι σπουδαστές εξέφρασαν την επιθυμία τους να ασχοληθούν επαγγελματικά με το λειτούργημα της νοσηλευτικής. Ωστόσο σημείωσαν ότι απαραίτητο προσόν για να ασχοληθεί κάποιος με το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι η αγάπη του προς τον συνάνθρωπο. “Το να μάθεις κάποια πράγματα και να μπεις στο πνεύμα της νοσηλευτικής είναι απλό. Όταν όμως θέλεις να προσφέρεις και να βοηθήσεις, η δύναμη αυτή θα πρέπει να βγει κατευθείαν μέσα από την ψυχή και την καρδιά σου”, εξήγησαν.

Τέλος, δεν παρέλειψαν να απευθύνουν εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους καθηγητές της σχολής, τους γιατρούς που διδάσκουν σε αυτή, μεταδίδοντας τις γνώσεις τους και κυρίως την διευθύντρια κ. Αβρανά, η οποία τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να πορευτούν, είτε ακολουθήσουν μελλοντικά τη νοσηλευτική είτε όχι. “Την ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα τη θυμόμαστε πάντα”, κατέληξαν.

Ετικέτες: