Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Ιδιωτικού Σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος”

Πολυμέτωπος αγώνας

Η έκδοση ενός επετειακού Λευκώματος για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Ιδιωτικού Σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος” ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του σχολείου.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συγκεντρώσεων των Φρερ, οι οποίοι από το 1914 προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην εκπαίδευση και την αγωγή των νέων του νησιού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λεονάρδος Ρούσσος, αφού απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στα μέλη, τη διοίκηση του Σχολείου, καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το πολυσήμαντο έργο τους, προχώρησε στην έκθεση των πεπραγμένων για το έτος 2013, αλλά και στους στόχους οι οποίοι έχουν τεθεί για το 2014.

Ανοδική πορεία

Αμέσως μετά δόθηκε ο λόγος στο Frer Μάριο Καπέλα Γενικό Διευθυντή του Ιδιωτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος” ο οποίος ευχαρίστησε το Σύλλογο για την προσφορά του στη ζωή και δραστηριότητα του σχολείου και αναφέρθηκε συνοπτικά στις προοπτικές του σχολείου με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Σημείωσε μάλιστα πως το σχολείο βρίσκεται σε ανοδική πορεία, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο και προέτρεψε τα μέλη να μη δίνουν σημασία στις όποιες φήμες περί “λουκέτου” του.”Ο αγώνας που όλοι δίνουμε για την επιβίωση του είναι πολυμέτωπος και σιγά-σιγά τον κερδίζουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμα ότι η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, η αγορά εποπτικού εξοπλισμού, η αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, η μείωση του ελλείμματος, η αύξηση του συνολικού αριθμού των μαθητών και η ίδρυση Παιδικού Σταθμού, έχουν δώσει μία νέα δυναμική στο Δημοτικό Σχολείο.

Έκδοση Επετειακού Λευκώματος

Κλείνοντας, ενημέρωσε πως στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι η έκδοση του Επετειακού Λευκώματος με την ιστορία του σχολείου, αλλά και η έκδοση ενός βιβλίου με βάση τα χειρόγραφα αρχεία της Μονής Αγίου Γεωργίου.. Πηγή του βιβλίου θα αποτελέσει το “Χρονικό της Μονής” το οποίο αποτελείται από αρκετούς τόμους που υπερβαίνουν τις 1.500 σελίδες.

Για τις ανάγκες του Λευκώματος, παρακαλούνται οι παλαιοί μαθητές του σχολείου που αποφοίτησαν μέχρι το 1960, εφόσον έχουν στην κατοχή τους παλαιές χαρακτηριστικές φωτογραφίες σχετικές με τη φοίτηση τους στο σχολείο “Ο ΑΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” ή διάφορα άλλα ντοκουμέντα (τίτλους σπουδών, έγγραφα...) να επικοινωνήσουν με τον Φρερ Μάριο ή με τη Γραμματεία του σχολείου για τη διαδικασία παράδοσης -παραλαβής στο τηλ. 22810. 87-713/ καθημερινά από 8.οο π. μ. έως 3.00 μ. μ. Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες μόλις σκαναριστούν θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες.

Αδιάκοπη συνεργασία μελών, διοίκησης και γονέων

Αμέσως μετά κατατέθηκαν για έγκριση ο οικονομικός απολογισμός του περασμένου έτους, ο οικονομικός προϋπολογισμός του έτους 2014 και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το 2013.

Στην αναφορά για τις προοπτικές του Συλλόγου κατά το προσεχές έτος 2014, επισημάνθηκε από τον κ. Ρούσσο η ανάγκη της αδιάκοπης συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου μας, του Σχολείου, και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σε θέματα ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος , αλλά και η ιδιαίτερη συνεργασία όλων των φορέων του σχολείου για την υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων λειτουργίας του Σχολείου .

Στη συνέχεια η Γ.Σ ενέκρινε τα προτάσεις του Δ.Σ για την αναθεώρηση του Καταστατικού με κύριο λόγο την ένταξη στο Σύλλογο ως έκτακτα μέλη των νέων αποφοίτων του Δημοτικού σχολείου.

Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Όσοι Απόφοιτοι και Φίλοι του Ιδιωτικού Σχολείου « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΏΡ-ΓΙΟΣ » των FRERES, θέλουν να εγγραφούν στο Σύλλογό μας, εντασσόμενοι στην τάξη των μελών του, παρακαλούνται να απευθύνονται στη Γραμματεία του Σχολείου Τηλ. 22810-87.713 ή στη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου μας κα Αγνή Μαραγκού – Τηλ.΄22810 – 81954 και 6936191687 ή ακόμη και σε οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ετικέτες: