Φιλανθρωπικό bazaar για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου σε συριανή φοιτήτρια

“Ένα χαμόγελο για τη Χριστίνα”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου στο χώρο του Ιδιωτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος”

Φιλανθρωπικό bazaar, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την αγορά ειδικού αναπηρικού αμαξιδίου που θα καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της δεκαοχτάχρονης Χριστίνας από τη Σύρο, διοργανώνουν την προσεχή Κυριακή το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο “Άγιος Γεώργιος”, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου (11:00-15:00) επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες. Οι υπεύθυνοι προσκαλούν τον κόσμο να περάσουν μαζί μία ξεχωριστή ημέρα γιορτής, χαράς, αγάπης, ελπίδας και προσφοράς μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους, μέσα από μια μεγάλη σειρά πασχαλινών στολιδιών, λαμπάδων, παραδοσιακών γλυκών, παιχνιδιών και βιβλίων.

Παράλληλα, θα μπορούν να παίξουν με τους λαχνούς και να κερδίσουν πολλά δώρα, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων και μια φανέλα της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα με τις υπογραφές των παικτών. Τέλος, θα διατίθενται σουβλάκια ψημένα στα κάρβουνα, παγωτό, λουκουμάδες και λαχταριστό fondue σοκολάτας με φρέσκα φρούτα.

Στο πλαίσιο του bazaar, θα πραγματοποιηθούν αγώνες μπάσκετ με τον Αρη Σύρου, αγώνες ποδοσφαίρου με τον Άγιαξ Σύρου, παραδοσιακοί χοροί με το Λύκειο Ελληνίδων και το Σύλλογο Κρητών, μοντέρνοι χοροί με τη σχολή χορού του Μάκη Μπέτση, επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής με την Τερέζα και πολεμικών τεχνών με τον Σπύρο Κάταρη. Τα μικρότερα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες αθλοπαιδιές με την Ελπίδα Κανακάρη, να αφεθούν στα χέρια της Ανδριανής Παλαιολόγου που θα αναλάβει το face painting, να παίξουν παιχνίδια και να φτιάξουν κατασκευές με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο ή να παίξουν στην παιδική χαρά.

Εργαλείο ζωής

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χριστίνα η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για συνανθρώπους μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι σημαντικά προβλήματα υγείας, φοιτά σήμερα σε Πανεπιστήμιο της Κρήτης, ενώ παρακολουθεί επίσης και μαθήματα υποκριτικής. Όπως δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” η κ. Φρανσουάζ Βαμβακάρη, μέλος του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ' οίκον νοσηλείας Σύρου, η οποία επί 16 συναπτά έτη βρισκόταν στο πλευρό της, ένα νέο αναπηρικό αμαξίδιο θα είναι για την Χριστίνα “εργαλείο ζωής”. “Το προηγούμενο καρότσι, το οποίο είχε δωρίσει ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης δεν την εξυπηρετεί πλέον, λόγω της σωματικής της διάπλασης. Γι' αυτό χρειάζεται ένα καινούριο, που να είναι ταυτόχρονα το γραφείο και το τραπέζι της”. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι το κόστος του είναι ιδιαίτερα υψηλό (7.500 ευρώ), καθώς θα πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία από το εξωτερικό, έχοντας υποστεί αρκετές μετατροπές. Κλείνοντας, εκφράζει την αμέριστη χαρά της για την ευγενική πρωτοβουλία του Ιδιωτικού σχολείου “Άγιος Γεώργιος”, αλλά και για τη μεγάλη αγάπη της τοπικής κοινωνίας προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ετικέτες: