Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ

Στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους

  • Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2014 - 06:10

Εξοργισμένο δηλώνει το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων με την τακτική της κυβέρνησης, η οποία είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς αβέβαιης διαθεσιμότητας, χωρίς να ενδιαφέρεται για τη τύχη τους.

Επικρατεί αναβρασμός

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αλλά και η παράδοση των κλειδιών στο Περιφερειάρχη Υγείας, οδήγησε σε προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι είχαν κλείσει τηλεφωνικό πληρωμένο ραντεβού. Πρόβλημα όμως δημιουργεί και η αλλαγή χρήσης της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στο ΙΚΑ και δωρίζεται χωρίς αντίτιμο στο Υπουργείο Υγείας. Αυτό θεωρείται τουλάχιστον προκλητικό, όταν την ίδια στιγμή ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη λόγω έλλειψης προϋποθέσεων, τα ποσοστά της ανεργίας ολοένα αυξάνονται φτάνοντας επίσημα το 30% και τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ καταργούνται εν μία νυκτί, χωρίς να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κατάσταση αυτή.

Ο μεγάλος ηττημένος οι ευπαθής ομάδες

Αν και ο Υπουργός Υγείας υποστήριζε ότι ο χρόνος επαναλειτουργίας των μονάδων του ΕΟΠΥΥ θα είναι ένας μήνας, για να εξελιχθεί δήθεν αποτελεσματικά η διαθεσιμότητα-κινητικότητα των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σημειώνεται ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι από δω και πέρα δεν θα υπάρχει η δωρεάν παροχή υγείας.

Επίσης σχολιάζεται το χτύπημα που δέχεται καθημερινά η δημόσια δωρεάν υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, των εργαζομένων και των ανέργων, που είναι οι ευπαθής ομάδες της κοινωνίας.

Ζητάει τη στήριξη των Σωματείων και των πολιτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους, διοικητικούς, υγειονομικούς υπαλλήλους και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιστέκονται στην απάνθρωπη πολιτική που επιβάλλει η Κυβέρνηση με την Τρόικα οδηγώντας στην απελπισία χιλιάδες πολίτες. Καλεί τα Σωματεία και τους δημότες της Σύρου να αναγνωρίσουν και να συμπαρασταθούν σ’ αυτόν τον αγώνα.

Ετικέτες: