Παραλία Φετουρή στην περιοχή της Ποσειδωνίας

Η άμμος "σήκωσε" κεφάλι

Στο ύψος του δρόμου έχει “σκαρφαλώσει” η άμμος στην παραλία Φετουρή στην περιοχή της Ποσειδωνίας, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και της ανοδικής στάθμης της θάλασσας, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παραλία, αν και μικρή σε έκταση, αποτελεί ιδανική επιλογή για αρκετές οικογένειες, αλλά και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν ήρεμα τα καταγάλανα νερά, μακριά από την πολυκοσμία.

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή, καθώς πλήθος κόσμου διέρχεται καθημερινά από το δρόμο για να κατευθυνθεί στις παραλίες των Αγκαθωπών και του Κόμητου, τις οποίες συναντάμε λίγα μέτρα παρακάτω.

Για το λόγο αυτό, η ασφάλεια της παραλίας Φετουρή κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου ότι βρίσκεται ακριβώς πάνω στη στροφή του δρόμου. Τα λιθόστρωτα πεζούλια τα οποία ξεκινούν από την αρχή της κατηφόρας, διακόπτονται στα μισά της παραλίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περίφραξη στο υπόλοιπο τμήμα της. Παρότι η άσφαλτος δεν καλύπτει όλο το πλάτος του δρόμου, προκειμένου να είναι ευδιάκριτη η -βαμμένη με άσπρο χρώμα- άκρη του, το ενδεχόμενο να χάσει κανείς τον έλεγχο του οχήματός του και να βρεθεί εντός παραλίας παραμένει ζωντανό.

Ως εκ τούτου, θα έπρεπε αφενός να προβλεφθεί αφενός ο καθαρισμός της συσσωρευμένη άμμου από την παραλία και αφετέρου η ενίσχυση των προστατευτικών μέτρων στο εν λόγω περιφερειακό κομμάτι.

Ετικέτες: