"Έφυγε" από τη ζωή ο Αντώνης Μαρκουλής

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Σύρου μετά την είδηση του θανάτου του Αντώνη Μαρκουλή, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εβρίσκετο στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους και κατά τη διάρκεια περιπάτου με συγγενικά του πρόσωπα ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.
 
Ο θάνατος του Αντώνη Μαρκουλή, ο οποίος ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά το 1978, με επίκεντρο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Σύρου, αφήνει ένα τεράστιο κενό για το νησί. 

Η τοπική κοινωνία θα αποχαιρετήσει τον ίδιο τη Δευτέρα ή την Τρίτη, αφού θα πρέπει πρώτα να μεταφερθεί η σορός του. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης εξέδωσε ψήφισμα με αφορμή το θάνατό του.

Ο ίδιος γεννήθηκε το 1928 στην Ερμούπολη, όπου τελείωσε και το Γυμνάσιο. Διπλωματούχος Κλωστοϋφαντουργός Σχολής ΠΑΛΜΕΡ και της ECOLE PROF. SUPERIEURE DE PARIS (σχέδιο), με μετεκπαίδευση στο εξωτερικό. Καθηγητής Σχεδίου από το 1960 έως και το 1967 στην 43η Σχολή Τεχνικής Μαθητείας και από το 1956 στη Σχολή Κλωστοϋφαντουργίας Σύρου, στη συνέχεια καθηγητής Σχεδίου στη Σχολή Μηχανοτεχνιτών και Ηλεκτροτεχνιτών μέχρι το 1978. Τεχνικός εργοστασίου Ε. Μπαρμπέτας Α.Ε. και τεχνικός υπεύθυνος από το 1958.

Το 1978 εκλέχθηκε πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, εκλεγόμενος έκτοτε συνεχώς. Το 1990 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Από δεκαετίας ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου. Υπήρξε επίσης μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου ΚΥΒΕΛΗ στην Ερμούπολη. Ήταν παντρεμένος με την Ξένη Παπαϊωάννου και έχει δυο παιδιά, τον Βαγγέλη και τη Μαριάννα.

Ήδη στο δημαρχείο της Σύρου κυματίζει μεσίστια σημαία, ενώ η “Κοινή Γνώμη” εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Σχόλια

Manikas Dimitris Σάβ, 5 Απρ. 2014 - 21:22

Εφυγε ενας γνησιος Συριανος που αγωνιστηκε και συνεβαλε στην προβολη και πολιτιστικη αναπτυξη της πατριδας μας. Τα θερμα μας συλλυπητηρια σε ολους που τον αγαπησαν. Αωνια η Μνημη του ! Δημητρης και Γετρουδη Μανικας