Πρόβλημα έλλειψης ιατρών στα μικρά νησιά

Ευχαριστήρια επιστολή για το αυτονόητο

  • Δευτέρα, 26 Μαΐου, 2014 - 06:10

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σικινητών και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ., Πασχάλης Συρίγος προς

τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τον Υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, και τον διοικητή του γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Γιάννη Πετράκη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά του και την απόσπαση του ιατρού κυρίου Χρυσοβαλάντη Άγου, από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου στο περιφερικό Ιατρείο της Σικίνου.

Χρόνιο πρόβλημα

Η έλλειψη ιατρών στα μικρά νησιά των Κυκλάδων έχει αποτελέσει ζήτημα μείζονος σημασίας, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο, που ο πληθυσμός τους υπερδεκαπλασιάζεται και η παρουσία ενός μόνο ιατρού αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, για την υγεία των δημοτών και των επισκεπτών των νησιών.

Το νησί της Σικίνου ήρθε αντιμέτωπο για ακόμη μία φορά με το πολύχρονο πρόβλημα, καθώς αναγκάστηκε να παραμείνει για δεκαπέντε ημέρες χωρίς ιατρό με τους κατοίκους να ανησυχούν και τους φορείς να αντιδρούν για την απάθεια των ιθυνόντων.

Με αφορμή λοιπόν την επικρατούσα κατάσταση ο πρόεδρος του Συλλόγου απέστειλε ανακοίνωση προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας τους άμεσα λύση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Συρίγου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η “Κοινή Γνώμη”, η ανταπόκριση των αρμοδίων ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγες ώρες μεταφέρθηκε αγροτικός ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου στο νησί της Σικίνου χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς για το χρονικό διάστημα της παραμονής του.

Ο κ. Συρίγος εξέφρασε δημόσια την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη του προς τους αρμόδιους για την ανταπόκριση τους, παρά το γεγονός πως πρόκειται για τις αυτονόητες αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους.

Στο περιεχόμενο της επιστολής του, αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των μικρών νησιών όπως η Φολέγανδρος, η Ανάφη, η Θηρασιά και η Ηρακλειά, ζητώντας να βρεθεί οριστική λύση ώστε να μην περιέλθουν τα νησιά στην ίδια κατάσταση αναγκάζοντάς τον να παρεμβαίνει και να ασκεί συνεχώς πίεση προκειμένου να βρεθεί λύση. Ο ίδιος τέλος, θεωρεί ότι είναι αυτονόητο να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν στα Ιατρικά Κέντρα των μικρών νησιών με το απαραίτητο προσωπικό ώστε νησιώτες και επισκέπτες να απολαμβάνουν όσα δικαιωματικά τους ανήκουν.

 

Ετικέτες: