Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Εθελοντικές δράσεις

  • Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2014 - 06:10

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος τη Κυριακή 01 Ιουνίου 2014 η Ναυτική Πολεμική Βάση Σύρου διοργανώνει ημέρα καθαρισμού των παραλιών των Αγαθωπών, του Φοίνικα και της Βάρης σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Ποσιεδωνίας, Φοίνικα και Βάρης.

Μία κίνηση παραδειγματισμού πρός τους πολίτες του νησιού, καθώς προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε μια εποχή που το περιβάλλον χρήζει ανάγκη προστασίας. Ο καθαρισμός των συγκεκριμένων παραλιών, εν όψει καλοκαιριού, αποτελεί μία δράση αξιαίπενη.

Πέρα του Ναυτικής Βάσης και των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων στη προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ο δήμος Σύρου Ερμούπολης, τα τοπικά συμβούλια Ποσειδωνίας, οι σύλλογοι ερασιτεχνικών αλιέων Ποσειδωνίας και βάρης, οι σύλλογοι Πελοποννησίων και Ηπειρωτών, οι σύλλογοι Φουσκωτών και ταχύπλοων Σύρου, το σώμα Ελλήνων προσκόπων Σύρου καθώς και η Περιφέρεια Κυκλάδων.

Η σημασία του περιβάλλοντος

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του περιβάλλοντος και των προβλημάτων μείζονος σημασίας έχουν αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών γι αυτό και από τη δεκαετία του 70' έχουν ορίσει τη 5η ιουνίου ώς Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους την προστιθέμενη αξία για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη, είναι μια υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, αλλά ταυτόχρονα και γιορτή για ό,τι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ετικέτες: