Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην φετινή “Γιορτή του Πατέρα”

Τιμήθηκε ο καθηγητής Ιωσήφ Στεφάνου

  • Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό της Ημέρας του Πατέρα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του τέως Δήμου Άνω Σύρου, ο πολιτιστικός σύλλογος Ποσειδωνίας ''Ο Ποσειδών'' με τη συμβολή του Λυκείου Ελληνίδων και του Σώματος Ελληνικού οδηγισμού τίμησαν τον Συριανό καθηγητή του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ιωσήφ Στεφάνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο “Απόλλων”, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και του Καθολικού Επισκόπου Σύρου κ. Φραγκίσκου Παπαμανώλη. Την τιμητική της είχε η κεντρική ομιλήτρια και ψυχολόγος, Δέσποινα Πλουσίου, η οποία ανέλυσε τον ρόλο του πατέρα μέσα στην οικογένεια.

 

Γ. Δεκαβάλλα: ''Γνώρισα τον άνθρωπο Ιωσήφ''

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον καθηγητή, Ιωσήφ Στεφάνου, ως ένδειξη αναγνώρισης για το έργο του στο δήμο αλλά και τις εξαιρετικής δουλειάς που έχει πραγματοποιήσει όσον αφορά το πολεοδομικό σχέδιο της Ερμούπολης, που έγινε και η αφορμή να χτιστεί μια όμορφη σχέση και να δημιουργηθεί μια αμοιβαία εκτίμηση. Αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Στεφάνου ο δήμαρχος μίλησε για έναν άνθρωπο με απίστευτη ενέργεια, κουράγιο και δύναμη που στις δύσκολες στιγμές μεταδίδει ελπίδα και αισιοδοξία στους γύρω του.

Λίγα λόγια, αλλά ουσιαστικά

Από την άλλη ιδιαίτερα συγκινημένος και κολακευμένος εμφανίστηκε ο καθηγητής του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ιωσήφ Στεφάνου, για την αποδοχή του Συριανού λαού και τα όμορφα λόγια που άκουσε. Όταν όμως ο ίδιος χρειάστηκε να μιλήσει για τον εαυτό του αναφέρθηκε σε μία τελείως διαφορετική πλευρά που έχει να κάνει με '' ένα πιο βαθύ εαυτό'' όπως δήλωσε, που δεν μιλάει πολύ αλλά αντιθέτως σκέφτεται πολύ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φιλία που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια με τον επίσκοπο λόγω κοινών οραμάτων και στόχων. Τέλος μίλησε για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα έργο ''αριστούργημα'' όπου δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Ετικέτες: