Το σκάνδαλο της πολεοδομίας

Η έρευνα συνεχίζεται

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον πρώην διευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρη Μπουντούρη, που ήδη κρατείται, μετά την διαταγή της προφυλάκισης του από τον ανακριτή, ο οποίος ερευνά την υπόθεση σε βάθος.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακριτική έρευνα αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον τέως διευθυντή, καθώς υπήρξε συστηματική έρευνα από την πλευρά των δικαστικών αρχών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της πολεοδομίας, είναι για παθητική δωροδοκία με ιδιαίτερα μεγάλη βλάβη του κράτους, νομιμοποίηση εσόδων κατ’ εξακολούθηση και επάγγελμα και εκβίαση κατ’ επάγγελμα.

'Ερευνα προς πάσα κατεύθυνση

Πέραν των δύο επικεφαλής του πολεοδομικού γραφείου της Σύρου, του διευθυντή, Δημήτρη Μπουντούρη και του υποδιευθυντή, Κυριάκου Δικτυόπουλου, που είναι και οι πρώτοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του σκανδάλου που ξέσπασε προ τετραετίας και άλλα πρόσωπα εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση.

Αυτό έγινε εμφανές και με την εμπλοκή της συζύγου του κ. Μπουντούρη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, αποδεικνύοντας ότι η ανακριτική έρευνα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, εστιάζοντας σε κάθε εμπλεκόμενο.

Ευτυχώς έσπασε η σιωπή που επί χρόνια επικρατούσε ως προς τον ρόλο του κ. Μπουντούρη και τον τρόπο που λειτουργούσε μέσω της υπηρεσίας του, με τα στόματα των πολιτών να ανοίγουν, διευκολύνοντας το ανακριτικό έργο.

Πρόκειται για σημαντική και ουσιαστική βοήθεια που παρέχουν οι καταθέσεις των μαρτύρων που προσέρχονται αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο, καθώς η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

Να υπενθυμιστεί ότι το σκάνδαλο της πολεοδομίας δεν επικεντρώνεται μόνο στην έδρα του γραφείου στη Σύρο, αλλά εκτείνεται και σε όλα τα νησιά αρμοδιότητας της, με σημείο αιχμής την Μύκονο, όπου και παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη εμπλοκή.

Ετικέτες: