Απέκτησε σκάφος το Λιμεναρχείο Μήλου μετά από τέσσερα χρόνια

Ενεργοποιήθηκε με χορηγίες

Μετά από τέσσερα χρόνια απέκτησε ξανά πλωτό μέσον το Λιμεναρχείο Μήλου ενεργοποιώντας με χορηγίες το ανενεργό σκάφος που μέχρι πρότινος αποτελούσε μόνον... προέκταση ενός προβλήτα.

Πρόκειται για ένα θετικό γεγονός που θα συμβάλλει στο εξής στις προσπάθειες του Λιμεναρχείου Μήλου και των τεσσάρων λιμενικών σταθμών που εξυπηρετεί ακόμη, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, περιστατικά διάσωσης, περιστατικά καταπολέμησης εγκληματικών πράξεων στη θαλάσσια ζώνη, αλλά και τις αναγκαίες διακομιδές ασθενών.

Καλύπτει ανάγκες πέντε νησιών

Ειδικότερα, το Λιμεναρχείο Μήλου εν έτει 2014 δεν διέθετε επί τέσσερα σχεδόν χρόνια πλωτό μέσον, γεγονός που δυσχέραινε αρκετά το έργο των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Το σκάφος που επισκευάσθηκε πρόκειται να εξυπηρετεί τις λιμενικές ανάγκες και υποχρεώσεις τεσσάρων ακόμη νησιών και συγκεκριμένα της Κύθνου, της Σίφνου, της Σερίφου και της Κιμώλου αφού την εποπτεία των λιμενικών σταθμών τους έχει το Λιμεναρχείο Μήλου.

Σημειώνεται πως ένα σημαντικό κεφάλαιο που απασχολεί επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους είναι το ζήτημα των διακομιδών, με την ανησυχία τους να αυξάνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες που η ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους είναι προβληματική.

Είναι γνωστό πως οι εν λόγω ανάγκες καλύπτονταν έως την ενεργοποίηση του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, από σκάφη ιδιωτών, τα οποία έκρινε το ΕΚΑΒ αν είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να διεκπεραιώσουν τη διακομιδή.

Πλέον οι αυξημένες αρμοδιότητες της Λιμενικής Αρχής Μήλου φαίνεται πως θα καλύπτονται άμεσα και μάλιστα με το πλωτό μέσον που διαθέτει το Λιμεναρχείο Μήλου.

Στην υπηρεσία του Λιμεναρχείου Μήλου

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να υπάρξει ωστόσο, σχετικά με τον τρόπο που το σκάφος τέθηκε σε λειτουργία ξανά, καθώς συγκεντρώθηκε ένα ποσόν από χορηγίες πολιτών των πέντε νησιών, οι οποίες εν τέλει αποτέλεσαν τον λόγο που επισκευάσθηκε.

Πρόκειται για ένα ακόμη οικονομικό φορτίο που δεν καλύφθηκε από το κράτος και το αρμόδιο υπουργείο, αφού κάτι τέτοιο έμοιαζε ανέφικτο δεδομένης της οικονομικής κρίσης και των περικοπών στις χρηματοδοτήσεις, γεγονός που κυριολεκτικά δένει τα “χέρια” των Λιμεναρχείων. Αυτό, αποδείχθηκε άλλωστε με το συγκεκριμένο σκάφος για το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχαν υπάρξει αρκετές οχλήσεις προκειμένου να επαναλειτουργήσει.

Υπογραμμίζεται πως, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες εργασίες και οι έλεγχοι ώστε να μπορεί επίσημα πλέον να είναι στις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Μήλου.

Ετικέτες: