H Σύρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 φιλοξενήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η αρχόντισσα των Κυκλάδων, η οποία πρόσφατα μονοπώλησε το ενδιαφέρον αθλητών και σπουδαστών από το εξωτερικό, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συνδυάσουν δουλειά και διασκέδαση.

Ρωσική "απόβαση" στη Σύρο

Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δώρας Βογιατζάκη επικεντρώθηκε στην απόβαση 135 Ρώσων στελεχών και συνεργατών της μεγαλύτερης ρωσικής ζυθοποιίας στη Σύρο, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα με 14 ιστιοπλοϊκά σκάφη. Μετά από ένα διήμερο συνέδριο στην Αθήνα άνοιξαν πανιά για τις Κυκλάδες. Η Σύρος δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διαδρομής τους. Η θερμή υποδοχή των κατοίκων και των φορέων στην Ερμούπολη που τους καλωσόριζαν με υδάτινες αψίδες και σφυρίγματα εντυπωσίασε τους Ρώσους επισκέπτες. Ανάμεσά τους ο Ρώσος τηλεπαρουσιαστής Vadim Zhdan, ο οποίος δεν σταμάτησε να διαφημίζει τη Σύρο και να μοιράζεται τις εντυπώσεις τους μέσα από την προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο.

Από τη Σιβηρία στη Σύρο

Μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε ότι τη Σύρο επέλεξε για την προετοιμασία της και η ομάδα κολύμβησης Νοβοσιμπίρσκ από τη Σιβηρία, η οποία αμέσως μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου στο Βερολίνο, βρέθηκε στην πισίνα του σταδίου “Δημήτριος Βικέλας” για εντατικές προπονήσεις ενόψει των χειμερινών υποχρεώσεών της.

Από το ρεπορτάζ δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στην επίσκεψη 35 Πολωνών σπουδαστών, οι οποίοι πραγματοποιούν για τρεις εβδομάδες στη Σύρο την πρακτική εξάσκησή τους, συνδυάζοντας διασκέδαση και τουρισμό.

Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Ως εκ τούτου, τονίστηκε ότι οι φορείς του νησιού προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για εναλλακτικές μορφές τουρισμού μέσα από την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το θρησκευτικό στοιχείο, δεδομένου ότι η Σύρος είναι πόλος έλξης και για προσκυνητές. 

Για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ εδώ

Ετικέτες: