Τραγελαφικές εικόνες στο πρώην Λατομείο Καραβέλα

Πολιτιστικός σκουπιδότοπος

Σε χωματερή παρά σε πολιτιστικό χώρο παραπέμπει η σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα του πρώην λατομείου Καραβέλα, το οποίο πέρα από τα -καταστροφικής διάθεσης- έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο και με τη θρασύτητα φιλόδοξων “νονών”, που επιδιώκουν να του προσδώσουν νέα ταυτότητα και όνομα.

Η ορθάνοιχτη κεντρική πύλη, η οποία κατά το παρελθόν παρέμενε σφραγισμένη σε “νεκρές” -πολιτιστικά- περιόδους δίνει την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να εισέλθει ελεύθερα στον χώρο και να τον μετατρέψει σε χώρο υγειονομικής ταφής, με τη μόνη διαφορά ότι στον συγκεκριμένο ΧΥΤΑ, οι παρατημένες σακούλες απορριμμάτων βρίσκονται σε κοινή θέα.

Το γεγονός κατήγγειλαν στην “Κοινή Γνώμη” κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις οχημάτων που εισβάλλουν στο πρώην λατομείο και ξεφορτώνουν δίπλα ακριβώς από τον συναυλιακό χώρο, μαύρες σακούλες, χόρτα, κλαδιά, στρώματα και λοιπά σκουπίδια.

Άγνωστα παραμένουν όλα τα ερωτήματα που σχετίζονται με την ανύπαρκτη “φύλαξη” του χώρου, ο οποίος -όπως φαίνεται και από τα σπασμένα καθίσματα της εξέδρας που κείτονται στο έδαφος, έχει αφεθεί ολοκληρωτικά στο έλεός του και δεν ελέγχεται από κανέναν.

Ο χαρακτηρισμός του λατομείου ως “πολιτιστικού χώρου Μάνου Ελευθερίου” με τα παρατημένα αποκριάτικα άρματα, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και τα σκουπίδια να επιπλέουν στα λασπόνερα μόνο ως κακόγουστο αστείο, θα μπορούσε να εκληφθεί από κάποιον, ο οποίος θα περίμενε μεγαλύτερη σοβαρότητα από τους “εξαφανισμένους” αρμόδιους.

Ετικέτες: