Ένας όμορφος επισκέπτης στη Μαρίνα της Σύρου (βίντεο)

  • Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2015 - 13:47

Ένας διαφορετικός επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του στο νησί της Σύρου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα εκείνων που είχαν την τύχη να βρεθούν χθες στη Μαρίνα.

Μία θαλάσσια χελώνα, πιθανότατα της οικογένειας καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε στα νερά της μαρίνας, προκαλώντας την έκπληξη όσων την είδαν να κολυμπά ανάμεσα στα καΐκια τους.

Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση της Καρέτα σε άλλα λιμάνια των Κυκλάδων, όπως της Νάξου και της Σαντορίνης είναι συχνότερη, η επίσκεψή της στη Σύρο αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο δεν συναντά κανείς εύκολα.

Για το λόγο αυτό, το κολύμπι της πιο κοινωνικής χελώνας της Μεσογείου καταγράφηκε από τον φακό του Παναγιώτη Παγώνη, ο οποίος φρόντισε να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι η Σύρος δεν αποτελεί πόλο έλξης μόνο τουριστών από την ξηρά, αλλά και θαλάσσιων επισκεπτών, κάθε είδους.

Σημειώνεται ότι η χελώνα Καρέτα είναι το σημαντικότερο είδος θαλάσσιας χελώνας της Ελλάδος, το οποίο προστατεύεται αυστηρά από την ελληνική νομοθεσία. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται δύο οργανώσεις για την θαλάσσια χελώνα, η ΑΡΧΕΛΩΝ και η MEDASSET, οι οποίες πράγματι κάνουν σπουδαίο και αξιέπαινο έργο.

Ετικέτες: