"Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια" από την Κινητή Μονάδα Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ

Ημερίδα με θέμα “Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια – απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη” διοργανώνει στην Πάρο η Κινητή Μονάδα Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ. Το συντονισμό και την παρουσίαση του Προγράμμαατος Ομάδων Αυτοβοήθειας έχει αναλάβει ο Στέλιος Στυλιανίδης, Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΠΑΨΥ.

Το θέμα “Κατάθλιψη και Αυτοβοήθεια” θα αναπτύξει η Στέλλα Παντελίδου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δυτικών Κυκλάδων. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Πάρου θα μιλήσει για την “αντιμετώπιση της κατάθλιψης με φυσικό τρόπο, χωρίς φάρμακα”. “Κτίζοντας ανθρώπινα δίκτυα στο σήμερα” είναι το θέμα της Χρυσαυγής Κανελλοπούλου, Ψυχολόγου, Επιστημονικού στελέχους του Κέντρου Πρόληψης “Θησέας Κυκλάδων”. Ο κύκλος των ομιλιών θα ολοκληρωθεί με το θέμα “Κοινωνική Λέσχη κι Αυτοβοήθεια” από μέλη Κοινωνικής Λέσχης “Φοίνικας Πάρου”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:00, στην Αίθουσα Π.Σ. Αρχιλόχου στην Παροικία Πάρου. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, του δήμου Πάρου, του ΚΔΕΠΑΠ, του Κέντρου Υγείας Πάρου, του Θησέα Κυκλάδων και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Ετικέτες: