Νέες ειδικότητες για το εαρινό εξάμηνο του 2015 στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σύρου

Με βάση το νέο σχεδιασμό για το Εαρινό Εξάμηνο 2015 Α το ΔΙΕΚ Σύρου, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των τοπικών φορέων, σκοπεύει να λειτουργήσουν και οι παρακάτω νέες ειδικότητες:

  • ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΜΑΚΙΓΙΑΖ
  • ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ιδιαίτερα η πρόταση για την ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» έγινε μετά από συνεννόηση με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, για να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται από την κατάργηση των σχετικών ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας  και του Υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται ο τίτλος σπουδών.

Η συνεργασία του ΔΙΕΚ με το Νοσοκομείο θα εξασφαλίσει στους καταρτιζόμενους πρακτική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες και αμεσότητα στον τρόπο αντιμετώπισης σχετικών προβλημάτων. Οι έμπειροι ιατροί και νοσηλευτές εκπαιδευτές θα συνεχίσουν να επικουρούν στο εκπαιδευτικό έργο του ΔΙΕΚ.

Το ΔΙΕΚ παρέχοντας τη δυνατότητα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης στους εκπαιδευόμενους, με τη διδασκαλία επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και την καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων, διευκολύνει την επαγγελματική τους επιτυχία με την εξασφάλιση αντιστοίχων προσόντων και διασφαλίζει την προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο ΔΙΕΚ Σύρου καθημερινά από 13:30 μμ έως 19:00 μμ, με επίσκεψη στο γραφείο του ΙΕΚ στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Σύρου, στο τηλέφωνο 22810-81090 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση grammateia@iek-syrou.kyk.sch.gr και στην ιστοσελίδα http://iek-syrou.kyk.sch.gr/

Ετικέτες: