Επιτυχείς αποκριάτικες διοργανώσεις στα νησιά των Κυκλάδων παρά το τσουχτερό κρύο

Οι Κυκλάδες στους ρυθμούς του καρναβαλιού

Με παρελάσεις μασκαράδων, κέφι, χορό, ζωντάνια, ξεγνοιασιά, αλλά και καυστικότατη σάτιρα, γιόρτασαν και φέτος την τελευταία Κυριακή του καρναβαλιού, τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.

Οι καρναβαλιστές, αλλά και το κοινό αψήφησαν το κρύο και τη βροχή, μπαίνοντας στην χορευτική διάθεση των Αποκριών. Ενδεικτικό παράδειγμα, οι εκδηλώσεις σε Τήνο, Άνδρο, Νάξο, Κουφονήσι και Αμοργό.

Νάξος

Η παρέλαση των ομάδων του Ναξιώτικου καρναβαλιού είχε έντονα σατιρικό χαρακτήρα, με τους συμμετέχοντες κάθε ηλικίας να διακωμωδούν από θέματα εθνικής και διεθνούς πολιτικής, έως τοπικά ζητήματα του νησιού, αλλά και των ίδιων των ομάδων.

Πιο πριν, στην Απείρανθο, οι κουδουνάτοι είχαν ξορκίσει το κακό με τον ήχο από τις κουδούνες, όπως θέλει το έθιμο στο ορεινό χωριό, έχοντας μαζί τους πλήθος κόσμου.

Άνδρος

Την Κυριακή της Αποκριάς γιόρτασαν και οι Ανδριώτες, με μια μεγάλη παρέλαση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Τα θέματα των ομάδων υπήρξαν ευφάνταστα, αλλά και σατιρικά, όπως ακριβώς και τα μεγάλα άρματα, που τις συνόδευαν.

Κουφονήσι

Με επιτυχία διοργανώθηκε το καρναβάλι και στα Κουφονήσια, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κέρος» και τη συνδρομή πολλών εθελοντών.

Μασκαράδες, αλλά και πλούσια εδέσματα γέμισαν όλο το χωριό από νωρίς.

Αμοργός

Μεγάλη απήχηση, παρά το τσουχτερό κρύο, είχε και το Αμοργιανό Καρναβάλι 2015.

Στην καρναβαλική παρέλαση, οι νέοι και νέες του νησιού, φρόντισαν να φτιάξουν ένα φανταστικό κλίμα, συμπαρασύροντας μαζί τους όλους τους θεατές, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να γιορτάσουν.

Τήνος

Κατάμεστος ήταν ο δρόμος προς την παραλία της Χώρας, απ’ όπου πέρασε η μεγάλη παρέλαση των ομάδων, οι οποίες ξεσήκωσαν τους θεατές.

Εφευρετικότητα και ζωντάνια, έδωσαν για ακόμη μια χρονιά το ρυθμό στο Τηνιακό Καρναβάλι.

Ετικέτες: