Ημερίδα για το πρόγραμμα των Ομάδων Αυτοβοήθειας στην Κέα

  • Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2015 - 06:20

Μετά την επιτυχημένη ημερίδα του Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στη Σύρο με θέμα “Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη”, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ταξιδεύει στην Κέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου “ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΡΕΣΤΗΣ” σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης Μαζί, την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, το Δήμο Κέας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το πρόγραμμα “Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη”.

Το πρόγραμμα των Ομάδων Αυτοβοήθειας θα παρουσιάσει ο Στέλιος Στυλιανίδης, Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής και Επιστημονικός Διευθυντής του ΕΠΑΨΥ. Το θέμα “Κατάθλιψη και αυτοβοήθεια” θα αναπτύξει η Κλινική Ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων, Κατερίνα Θωμαΐδου. Στη συνέχεια, η κ. Γιώτα Ανδρώνη, συντονίστρια και μέλος Ομάδας Αυτο-βοήθειας του ΜΑΖΙ θα μιλήσει για το θετικό ρόλο των Ομάδων Αυτοβοήθειας στη ζωή της.

Από την πλευρά του, ο Πρωτ. Ελευθέριος Δεμέναγας, Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας θα παρουσιάσει το θέμα “εθελοντισμός, αλληλεγγύη, ήθη και έθιμα ως αντίδοτα στην κρίση” και τέλος, η κλινική ψυχολόγος κ. Ελίνα Καρδαρά θα αναφερθεί στις “ομάδες αυτοβοήθειας ως εργαλείο υποστήριξης των οικογενειών μέσα στην κρίση”.

Ετικέτες: