Έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Μέγα Γιαλού

Ενισχύεται... η ασφάλεια πεζών κι οδηγών

Εργασίες ενίσχυσης του υπάρχοντος τοιχίου κατά μήκος ενός μεγάλου τμήματος της παραλιακής οδού του Μέγα Γιαλού, αλλά και εργασίες υλοποίησης νέου προστατευτικού τοιχίου πραγματοποιούνται από αρμόδιο συνεργείο, μετά από απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα σημεία που βρίσκεται η παραλία των Λιαρωπών και της Αγίας Μαρίνας όπου μέχρι σήμερα υφίστατο μόνον ένα πολύ χαμηλό τοιχίο, αλλά και για το σημείο στο οποίο βρίσκεται ένα μικρό γεφύρι, αρκετά μέτρα προτού φθάσει κάποιος στις δύο παραλίες, προερχόμενος από Βάρη.

Οι εργασίες αφορούν σε υλοποίηση πέτρινων τοιχίων που δένουν αρμονικά με την περιοχή και το βραχώδες τοπίο, με σκοπό να ελλοχεύει όσο το δυνατόν μικρότερος βαθμός κινδύνου για τους διερχόμενους οδηγούς δικύκλων και οχημάτων, αλλά και για τους πεζούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το εν λόγω αίτημα προήλθε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μέγα Γιαλού και σαν μικρό έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια αφού πρόκειται για παρέμβαση σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες.

Σημειώνεται πως, παρά το γεγονός ότι έχει τοποθετηθεί κατάλληλη προειδοποιητική σήμανση, ωστόσο, οι οδηγοί οφείλουν να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Ετικέτες: