Πληρότητα άνω του 80% στα λιμάνι της Πάρου και της Τήνου λόγω της μεγάλης εορτής της Παναγίας

Συνωστισμός... επισκεψιμότητας τον Δεκαπενταύγουστο

  • Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2015 - 06:10

Την οδό της επιστροφής πήραν οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου μετά την ολιγοήμερη παραμονή τους στους προορισμούς επιλογής τους για τον μεγάλο εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου με τα λιμάνια της Τήνου και της Πάρου να “αποσπούν” τη μεγαλύτερη κίνηση.

Βάσει επίσημων στοιχείων, η πληρότητα στους δύο νησιώτικους προορισμούς “άγγιξε” κορυφή, με τις αφίξεις να ξεπερνούν το 80% και να πλησιάζουν στο 100%, γεγονός που κατέστησε αδύνατο στους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής να αναζητήσουν αλλά και να βρουν κενές κλίνες το σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως κάθε χρόνο ο εορτασμός της Παναγίας στο νησιώτικο χώρο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, με τους επισκέπτες να συρρέουν στις Κυκλάδες και να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Φέτος, η επισκεψιμότητα ενισχύθηκε ιδιαίτερα δε, από την παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην Τήνο και την Πάρο, η παραμονή του οποίου τράβηξε ιδιαίτερα τα φλας των Αθηναϊκών ΜΜΕ.

Κύμα επισκεψιμότητας προς το Αιγαίο

Τα αριθμητικά στοιχεία που ήρθαν στο προσκήνιο παρουσιάζουν την αυξημένη κίνηση στα τρία λιμάνια της Αττικής και συγκεκριμένα του Πειραιά, του Λαυρίου αλλά και της Ραφήνας, από όπου και οι εκδρομείς επιβιβάστηκαν στα πλοία για να μεταβούν στους θρησκευτικούς προορισμούς τους.

Συγκεκριμένα, τόσο η Τήνος, όσο και η Πάρος κέρδισαν το μεγάλο κύμα των επισκεπτών όπως αναμενόταν, με τις δυνάμεις της Λιμενικής Δύναμης να βρίσκονται στις επάλξεις για να ανταποκριθούν στις αυξημένες αρμοδιότητές τους. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως, την Παρασκευή είχε προγραμματισθεί να αναχωρήσουν συνολικά 23 πλοία με προορισμό το νησιώτικο χώρο του Αιγαίου και αναλυτικότερα, 13 από τη Ραφήνα κι 7 από Λαύριο, αλλά και 28 με προορισμό τον Αργοσαρωνικό.

Μία ημέρα νωρίτερα, οπότε και καταγράφηκε μεγάλο κύμα αναχώρησης, από τον Πειραιά αναχώρησαν 22 πλοία με 19.610 επιβάτες, 2.821 οχήματα, 663 φορτηγά και 848 δίκυκλα ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας, 11 πλοία με 5.414 επιβάτες με 966 οχήματα, 61 φορτηγά και 155 δίκυκλα. Τέλος, από το το Λαύριο αναχώρησαν 6 πλοία με 1.791 επιβάτες, 4.430 οχήματα, 51 φορτηγά και 64 δίκυκλα.

Ετικέτες: