Τιμητική εκδήλωση για τους μικρούς ξεναγούς στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Βραβεύθηκε η “ψυχή” της προόδου

Το ζηλευτό και πολύτιμο έργο των μικρών ξεναγών, το οποίο προσφέρθηκε απλόχερα σε Ερμούπολη και Άνω Σύρο από το σύνολο των μικρών παιδιών που συμμετείχαν και φέτος στις ξεναγήσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού επιβραβεύθηκε χθες, από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο μίας ξεχωριστής εκδήλωσης προς τιμήν τους.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού καθώς επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος, Γουλιέλμος Πρίντεζης χαιρέτησαν την αστείρευτη προσφορά των μικρών ξεναγών, οι οποίοι συστήνουν την ιστορία του τόπου στους επισκέπτες του νησιού και με τη σειρά τους αποτελούν τις ξεχωριστές εκείνες προσωπικότητες που με τις γνώσεις τους, καταφέρνουν συστηματικά - όχι μόνον να “κλέβουν” τις εντυπώσεις -, αλλά να αποτελούν και τη βασική μαγιά των πλείστων αναφορών που έχουν υπάρξει και φιλοξενούνται κατά καιρούς σε μεγάλα και ξένα έντυπα, προβάλλοντας το νησί.

Τόσο ο κ. Μαραγκός, όσο και η κ. Μενδρινού εξήραν τη σημαντική παρουσία και των τεσσάρων “δασκάλων” των μικρών παιδιών, που έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση, πραγματοποιώντας ωστόσο ιδιαίτερη μνεία στη μητέρα αυτής της πρωτοβουλίας, την κ. Μαίρη Ρώτα, η οποία για περισσότερα από 20 χρόνια στηρίζει και προωθεί τις εθελοντικές ξεναγήσεις, μυώντας τα παιδιά στις αξίες της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της προόδου.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών και της ανάγνωσης του μηνύματος της κ. Ρώτα, τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά δώρα και συζήτησαν με τους παρισταμένους αιρετούς.

Ο κ. Μαραγκός τόνισε πως η παρουσία τους είναι πολύτιμη και τους χειμερινούς μήνες, ανακοινώνοντας τέλος, την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να συστήσει ένα Εργαστήρι Ζωγραφικής, στο οποίο κάλεσε τους εθελοντές ξεναγούς να συμμετάσχουν.


Σχόλια

Συνανίδης Γεώργιος Πέμ, 27 Αυγ. 2015 - 11:34

Άριστη πρωτοβουλία , ακριβώς στο πνεύμα που πρέπει να κυριαρχήσει . Έτσι θα πάμε μπροστά !