Δεν υπάρχει άμεση πρόβλεψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα για την αναβάθμιση του γηπέδου και της παιδικής χαράς στα Καμίνια

Δεύτερης... ταχύτητας γειτονιά

Στην κατάσταση που αντικρίζει σήμερα ο κάθε επισκέπτης, θα παραμείνει το μικρό γήπεδο καθώς και η παιδική χαρά στην περιοχή Καμίνια, αφού βάσει των οικονομικών δεδομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, άμεσα δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη βελτίωση και την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου.

Όσο περνά ο καιρός η υποτυπώδης παιδική χαρά φαίνεται να κάνει κτήμα της την εγκατάλειψη, αλλά και να πολλαπλασιάζει τις φθορές που καταγράφονται επάνω στα παιχνίδια, ενώ ανάλογη εικόνα σταδιακής αποσύνθεσης παρουσιάζει και το γήπεδο, το οποίο σε τίποτα δε θυμίζει χώρο αναψυχής ή άθλησης για τα μικρά παιδιά που μένουν στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Βάσει του προγραμματισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά θα ισχύσει ό,τι και για τις υπόλοιπες που δε διαθέτουν την πολυπόθητη πιστοποίηση ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιείται και να είναι ασφαλής για τα παιδιά μελλοντικά, δηλαδή θα υπάρξει απομάκρυνση των επικίνδυνων κι ακατάλληλων παιχνιδιών έως ότου βρεθεί κονδύλι για την αναβάθμισή της, ενώ στη μοίρα του θα αφεθεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ακόμη, το μικρό γήπεδο, στο οποίο κυρίως τους θερινούς μήνες συγκεντρώνονται πολλά παιδιά.

Αν και η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να διαμορφώσει κατάλληλα το σύνολο των χώρων που χρησιμοποιούνται συστηματικά από παιδιά σε περιοχές που αποτελούν τον ορισμό της “γειτονιάς”, ωστόσο τα περιορισμένα οικονομικά φαίνεται να καθιστούν αδύνατη την άμεση αναβάθμιση πολλών εξ αυτών. Αξίζει να σημειωθεί, πως, για τους εν λόγω χώρους, δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόβλεψη στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.