Μικρές παρεμβάσεις στην παιδική χαρά των Καμινίων

Εικόνα... που βελτιώνεται

- Καταγγελία πολίτη για την “εικόνα” που αποτύπωσε με το φωτογραφικό φακό του στο χώρο - Τι δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αλμπανόπουλος

Στο προσκήνιο έρχεται εκ νέου το θέμα της ανάπλασης των παιδικών χαρών της Σύρου μέσα από τη γραπτή διαμαρτυρία πολίτη, ο οποίος στηλιτεύει την υφιστάμενη κατάσταση της παιδικής χαράς των Καμινίων.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι η εικόνα του χώρου, απέχει παρασάγγας από την αντίστοιχη ευρωπαϊκών πόλεων, επισημαίνοντας πως αποτελεί “πάγιο αίτημα των γονέων, αυτές, να ανακαινιστούν άμεσα”.

Η “Κοινή Γνώμη” φιλοξενεί τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Αλμπανόπουλου, ο οποίος μετά την επίσκεψη υπαλλήλου στην εν λόγω παιδική χαρά, υποστηρίζει ότι προσεχώς θα γίνουν μικρές βελτιώσεις, καθώς η κατάστασή της “είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με άλλες της Σύρου”.

Η καταγγελία

“Γύρισα στη Σύρο μετά από έναν μήνα και εδώ και είκοσι μέρες αυτή είναι η κατάσταση της παιδικής χαράς των Καμινίων. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Από πάνω, δίπλα ακριβώς στην εξωτερική πλευρά του τοίχου, υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών” αναφέρει αρχικά ο συμπολίτης μας, επισημαίνοντας ότι η ενέργειά του, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, ενόψει εκλογών. “Δε με ενδιαφέρει απλώς να καθαριστεί, αλλά να υπάρχει πάντα προσωπικό που θα φροντίζει τις παιδικές χαρές” προσθέτει, εξηγώντας πως “πάγιο αίτημα των γονέων” αποτελεί “η ανακαίνισή τους σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές της σημερινής εποχής”. Μάλιστα ο ίδιος παραθέτει και μία φωτογραφία που απεικονίζει παιδική χαρά στο “Οβιέδο της Ισπανίας της κρίσης...”, επισημαίνοντας πως αναμφισβήτητα υπάρχουν τέτοιου είδους σύγχρονες παιδικές χαρές και στη χώρα και στις Κυκλάδες.

Σαράντα χιλιάδες ευρώ για βελτιώσεις

Στο πλαίσιο του δημοσιεύματος, επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο, Νίκο Αλμπανόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε πως “Ο δήμος έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την ανάπλαση μίας παιδικής χαράς κάθε χρόνο”, γεγονός που οφείλεται στην κατοχύρωση χρηματοδότησης από το ΟΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης).

Γνωστοποιώντας στον ίδιο, την καταγγελία του πολίτη, ο κ. Αλμπανόπουλος τόνισε πως χθες “Επισκέφθηκε την παιδική χαρά υπάλληλος των Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να εξετάσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται”, λέγοντας ότι διαπιστώθηκε πως “συγκριτικά με τις υπόλοιπες είναι σχετικά σε καλή κατάσταση”.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Αλμπανόπουλος έγιναν αντιληπτά κάποια θέματα όπως “ότι το δάπεδο δεν είναι άριστο και κάποια από τα παιχνίδια δεν είναι σε μεγάλο βαθμό “κατάλληλα τρόπον τινά”, ενημερώνοντας πως στη διάθεσή του ο δήμος για μικρές παρεμβάσεις – βελτιώσεις έχει 40 χιλιάδες ευρώ, χρήματα με τα οποία θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές. “Θα μεριμνήσουμε να συμπεριλάβουμε και τη συγκεκριμένη παιδική χαρά των Καμινίων στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Υπόθεση όλων η φύλαξη

Ακολούθως, κληθείς να παραχωρήσει τη θέση του αναφορικά με το αν θα έπρεπε να υπάρχει φύλαξη στις παιδικές χαρές, οι οποίες κατά κοινή ομολογία έχουν υποστεί αρκετές σημαντικές φθορές, δηλώνει, “Φυσικά θα έπρεπε. Αυτή τη στιγμή στο πλάνο έχουμε να φτιάξουμε τρεις παιδικές χαρές. Έχουμε παρατηρήσει τί γίνεται στο δημόσιο χώρο στη Σύρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ο δήμος όμως, πλέον, δεν έχει στη διάθεσή του σχολικούς φύλακες ή δημοτική αστυνομία και κατά συνέπεια δεν έχει τη δυνατότητα να έχει έναν φύλακα σε κάθε παιδική χαρά”, εξήγησε, προσθέτοντας πως η διαφύλαξή τους, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι στα “χέρια” των δημοτών. “Θα πρέπει να μεριμνά η κοινωνία και η εκάστοτε γειτονιά ώστε τα 150 χιλιάδες ευρώ που δαπανώνται γα την ανάπλαση της κάθε παιδικής χαράς, να μην χάνονται” τόνισε καταλήγοντας.