Ξεχάστηκαν και τους βρήκε…. η ανάπλαση

Λίγο η αφηρημάδα, λίγο η νοοτροπία «παρκάρω το όχημά μου και εξαφανίζομαι για άγνωστο χρονικό διάστημα» και το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Ερμούπολης εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Μολονότι ανακοινώθηκε με σχετικό δελτίο τύπου από το δήμο, η έναρξη των εργασιών της δεύτερης φάσης μία ημέρα νωρίτερα, όπως φαίνεται το αυτί κάποιων δεν «ίδρωσε», με αποτέλεσμα μέσα στο οριοθετημένο εργοτάξιο να βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες δύο «ξεχασμένα» οχήματα.

Ειδικότερα, είχε ζητηθεί η συνδρομή όλων των οδηγών στην αποφόρτιση της συγκεκριμένης περιοχής από οχήματα, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες όπου παρατηρείται ανεξέλεγκτη στάθμευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Κάτι, το οποίο δεν εφαρμόστηκε κατά γράμμα.

Όπως κατέστη γνωστό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σταύρο Γουσγουνέλη, η υπηρεσία έχει έρθει σε επαφή με την Αστυνομία και τη Λιμενική Αρχή προκειμένου να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ώστε να τα απομακρύνουν από το σημείο των εργασιών, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών διευκρίνισε ότι, η παρουσία των οχημάτων δε δημιουργεί για την ώρα κάποιο κώλυμα στην εκτέλεση των εργασιών. Ωστόσο, τόνισε ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την επιπολαιότητα μέρους των οδηγών, οι οποίοι σταθμεύουν τα οχήματά τους όπου τους εξυπηρετεί, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες στην περίπτωση εγκατάλειψής τους από τους ίδιους.

Υπενθυμίζεται ότι ο οριοθετημένος χώρος του εργοταξίου είναι από τα στέγαστρα του λιμανιού έως την οδό Χίου και ειδικότερα η εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας του λιμανιού έως τα κρηπιδώματα.