Το κρουαζιερόπλοιο ΜΙΝERVA επισκέπτεται τη Σύρο

Το κρουαζιερόπλοιο ΜΙΝERVA επισκέπτεται τη Σύρο

Της Χριστίνας Δρακάκη

Tις ομορφιές της ηλιόλουστης Σύρου εξερευνούν και απολαμβάνουν το απόγευμα της Κυριακής οι 350 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ΜΙΝERVA, στα πλαίσια της κρουαζιέρας 14 ημέρες αντιθέσεις Αιγαίου και Ιονίου. Το πρωί οι επιβάτες είχαν την τύχη και την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Δήλο ,να γνωρίσουν την ιστορία της και να ξεναγηθούν στα μνημεία της.

Η κρουαζιέρα ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη από την Κωνσταντινούπολη με επόμενο προορισμό, πριν τη Δήλο, το Κουσάντασι και την Έφεσο.

Αργά το βράδυ το ΜΙΝΕΡΒΑ θα αναχωρήσει για τη Μονεμβασιά. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία, τους Αγίους Σαράντα, το Ντουμπρόβνικ και το Κοτόρ στις Δαλματικές Ακτές και μετά πίσω στην Ελλάδα. Ιτέα και Δελφοί, διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου και ολοκλήρωση της κρουαζιέρας με κατάπλου στον Πειραιά και δυνατότητα επίσκεψης σε πλήθος αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Αττικής.

Το ΜΙΝΕRVA είναι ένα ιδιαίτερο πλοίο .

Άρχισε να κατασκευάζεται το 1989 στο ναυπηγείο ΟΚΕΑΝ shipyard του Ουκρανικού λιμανιού Νικολάγεφ, στην τότε Σοβιετική Ένωση, για λογαριασμό του Πολεμικού της Ναυτικού, με ενισχυμένο κύτος, προδιαγραφές παγοθραυστικού και προορισμό την έρευνα και την κατασκοπεία. Δεν έμελλε όμως να ευδοκιμήσει στο ρόλο του αυτό και το 1994 αγοράστηκε από την εταιρία κρουαζιέρας και τουρισμού, Swan Hellenic,οδηγήθηκε στη Γένοβα και μετασκευάστηκε σε κρουαζιερόπλοιο.

Διαθέτει 6 καταστρώματα φιλοξενίας επιβατών ενώ το πλήρωμα του αριθμεί 160 άτομα. Το μήκος του είναι 133 μέτρα, το πλάτος του 20,8 μέτρα, το βύθισμά του 5,8 μέτρα.

Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό και γοητευτικό πλοίο διότι εξωτερικά, καθώς είναι στιβαρό και αμπάσσο,με τη γέφυρα πολύ χαμηλά, θυμίζει αρκετά τον αρχικό προορισμό του ενώ εσωτερικά έτσι όπως το έχουν διαμορφώσει οι διαχειριστές του και έτσι όπως το λειτουργούν, του έχουν προσδώσει πνεύμα και ψυχή.

Σκοπός της κρουαζιέρας, η οποία είναι κατά βάση πολυήμερη δεν είναι απλά και μόνο να επισκεφτούν οι επιβάτες κάποιους ιδιαίτερους, ιστορικούς ή εξωτικούς προορισμούς αλλά να τους γνωρίσουν εις βάθος, να γευτούν τον πολιτισμό τους και να τους απολαύσουν.

Οργανώνονται ομιλίες, διαλέξεις και παρουσιάσεις των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του πολιτισμού, της κουλτούρας και της ιστορίας του κάθε προορισμού, πριν την άφιξη αλλά και κατά την διάρκεια της περιήγησης.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο επιβάτης δεν αρκείται μόνο στην ψυχαγωγία αλλά έχει την δυνατότητα να γνωριστεί με τους συνεπιβάτες του ,να συμμετέχει σε παιχνίδια, έχει πρόσβαση σε πλούσιες βιβλιοθήκες με αξιόλογα συγγράμματα κάθε είδους και ενδιαφέροντος , απολαμβάνει πλούσια και ποιοτικά εδέσματα, αφήνεται στη μαγεία της κλασσικής μουσικής, στη γοητεία της ανατολής του ήλιου και του ηλιοβασιλέματος μεσοπέλαγα, ενώ, δεν υπάρχει καζίνο και night club.

Και η επόμενη κρουαζιέρα του ΜINERVA,που ονομάζεται Τοπία της Μεσογείου θα έχει home port τον Πειραιά.Θα ξεκινήσει στις 27 Οκτωβρίου και θα επισκεφτεί διαδοχικά τη Σαντορίνη, τη Σούδα και μετά Μάλτα, Παλέρμο, Λιπάρι, Στρόμπολι, Κατάνια, Άγιοι Σαράντα και πίσω στον Πειραιά μέσω της διώρυγας της Κορίνθου.