Δωρεά φαρμακευτικού υλικού από τον Ροταριανό Όμιλο Ερμουπόλεως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Προσφορά ζωής μέσα από τη συνεργασία

Φαρμακευτικό και αναλώσιμο υλικό αξίας 3.000 ευρώ, παρέδωσε χθες το πρωί η διοίκηση του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Το ποσό για την αγορά των συγκεκριμένων σκευασμάτων που θα συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου διέθεσε ο Ροταριανός Όμιλος Νυρεμβέργης Sebald, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Ροταριανό Όμιλο της Ερμούπολης.

«Σήμερα που το αυτονόητο τίθεται σε αμφισβήτηση, η οικογένεια του Ρόταρυ, πιστή στις αξίες της, προσφέρει φάρμακα στο Νοσοκομείο της Σύρου» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ερμούπολης Ματθαίος Τόμελιτς, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση, το προσωπικό και τους ιατρούς του νοσοκομείου, με την ευχή να συνεχίσουν να απαλύνουν τον πόνο όσων έχουν ανάγκη.

Δράσεις προς όφελος της κοινωνίας

Το ιστορικό της ευγενικής αυτής προσφοράς, που υλοποιήθηκε από τον Ροταριανό Όμιλο Ερμούπολης, ανέπτυξε ο πρώην πρόεδρος του Ομίλου, Παναγιώτης Τζαναβάρης. Όπως τόνισε, η αγορά των φαρμάκων είναι αποτέλεσμα των προσωπικών επαφών του με τον Ροταριανό Όμιλο της Νυρεμβέργης. Οι πρώτες συζητήσεις τόσο με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Νίκο Τρίτζαλη όσο και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων Ευάγγελο Πανοηλία, ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο. Στο πλαίσιο της συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών, εξετάστηκαν οι ανάγκες του Νοσοκομείου αλλά και οι τρόποι κάλυψής τους. «Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να καταλήξουμε, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ο Όμιλος διέθεσε το ποσό των 3.000 ευρώ για να αγοραστεί ιατροφαρμακευτικό υλικό και εμείς μεσολαβήσαμε για την υλοποίηση της προσφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρωτοβουλίες, όπως αυτή, αποδεικνύουν ότι μέσα από τις γνωριμίες και τις δράσεις του Ρόταρυ μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες για την πραγματοποίηση δωρεών αξίας έως 100.000 ευρώ. «Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένα αρχικό ποσό από κάποιον όμιλο. Στη συνέχεια, παρεμβαίνουν το Διεθνές Ρόταρυ και όμιλοι από άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί το ποσό και να διατεθεί για την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου που να συνάδει με τους σκοπούς του Ομίλου. Αν βρούμε ένα αρχικό ποσό 10.000 ευρώ, μπορούμε μέσα από τη συνεργασία να το ανεβάσουμε στα 100.000 ευρώ», κατέληξε ο κ. Τζαναβάρης.

«Ευπρόσδεκτη οποιασδήποτε δωρεά»

Με τη σειρά του, ο κ. Τρίτζαλης ευχαρίστησε τον Ροταριανό Όμιλο για την αγαστή συνεργασία του με το Νοσοκομείο, σημειώνοντας πως δράσεις όπως αυτή είναι ευπρόσδεκτες από τη διοίκηση. Πρόσθεσε μάλιστα, πως το Νοσοκομείο αποδέχεται οτιδήποτε γίνεται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου της Σύρου και των Κυκλάδων γενικότερα.

Παρών στην παράδοση και παραλαβή των φαρμάκων ήταν, μεταξύ άλλων και ο προσωρινός Διοικητής του Νοσοκομείου, Μιχάλης Ζουλουφός.