27 μετανάστες στην Άνδρο

Τις Αρχές του νησιού ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής Άχλα, το πρωί του Σαββάτου, όταν εντόπισαν 4 μετανάστες, τους οποίους είχε αφήσει τουρκικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Άνδρου.

Με την επέμβαση των Αρχών και του Δήμου, οι 4 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο ΑΤ της Χώρας Άνδρου, όπου ενημέρωσαν για ακόμη 23 άτομα, τα οποία αποβιβάστηκαν μαζί τους. Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση, για την εξεύρεση και των υπόλοιπων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν επίσης στο ΑΤ, μετά τον εντοπισμό τους.

Δύο έγκυες γυναίκες, η μία στον τελευταίο μήνα κύησης, μαζί με 4 παιδιά, μία άρρωστη και εμπύρετη γυναίκα ακόμη και έναν διαβητικό άνδρα, διακομίστηκαν στο ΚΥ Άνδρου, προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να βεβαιωθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους.

Φημολογείται, πως για κάθε έναν από τους μετανάστες, ο Τούρκος διακινητής, που τους μετέφερε, ζήτησε αμοιβή 1.000 τουρκικές λίρες, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ίδιοι, τους αποβίβασε στην Άχλα, λέγοντάς τους πως έφτασαν στην Αθήνα.

Έπειτα από την καταγραφή τους, οι 27 μετανάστες, εκ των οποίων 25 Σομαλοί, ένας Πακιστανός και ένας Ιρακινός, μεταφέρθηκαν στο χώρο του Παρθεναγωγείου της Μεσσαριάς, για τη φιλοξενία τους. Η εθελοντική ανταπόκριση από πλευράς των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική, καθώς οι εθελοντές πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό, καθώς τα ρούχα των μεταναστών ήταν βρεγμένα, από το τριήμερο ταξίδι τους προς την Ελλάδα.

Στην Άνδρο μετέβησαν, κλιμάκιο από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, καθώς και ένας αστυνομικός από Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσουν στη διαδικασία ταυτοποίησης, μετά το πέρας της οποίας, κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της επανεισδοχής στις χώρες προέλευσης, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε.

Ετικέτες: