Η γιορτή της Μητέρας στο Μάννα

Την παντοτινή ηρωίδα της διπλανής πόρτας, τον αναντικατάστατο φύλακα - άγγελο στη ζωή κάθε ανθρώπου, τη γλυκιά ύπαρξη στα εύκολα και τα δύσκολα, τη μάνα, μητέρα, μαμά και όπως αλλιώς αποκαλεί ο καθένας μας το σημαντικό αυτό κομμάτι του εαυτού του, γιόρτασε και φέτος ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα Κ. Τουλούπη" του σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων π. Αντωνίου Χάλαρη και φίλων και μελών του Συλλόγου.

Μικρά μέλη του Συλλόγου μαζί με την παιδική συντροφιά του κατηχητικού της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων παρουσίασαν το θεατρικό παιχνίδι «Ψάχνοντας στην Πυθωνία», βασισμένο στο ομώνυμο εκπαιδευτικό βιβλίο της συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αριάδνης Δάντε, η οποία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, δεν κατάφερε να παραστεί στην εκδήλωση.

Ωστόσο, η κ. Δάντε έστειλε το δικό της μήνυμα στους παρευρισκόμενους μέσω διαδικτύου.

Μέσα από τη δράση αυτή, τα παιδιά έμαθαν τους πέντε βασικούς τύπους μεταβλητών στον προγραμματισμό χρησιμοποιώντας πέντε κουβαδάκια σε διάφορα μεγέθη. Κάθε μέγεθος αναπαριστά το χώρο που δεσμεύει το αντίστοιχο αντικείμενο (ακέραιος αριθμός, δεκαδικός αριθμός, χαρακτήρας, συμβολοσειρά ή λογική απάντηση) στη μνήμη του υπολογιστή. Στόχος της δράσης ήταν να κατηγοριοποιήσουν τις λέξεις, τους χαρακτήρες, τους ακέραιους αριθμούς και τις λογικές απαντήσεις και να προσεγγίσουν εισαγωγικές έννοιες στον προγραμματισμό μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.