Περιμετρικά των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Σύρου

Ανύπαρκτη περίφραξη

Εικόνα που δεν αρμόζει σε εγκαταστάσεις αεροδρομίων παρουσιάζεται περιμετρικά των αντίστοιχων υποδομών της Σύρου, με την περίφραξη να φέρει σημαντικές φθορές, σε πολλά σημεία της να έχει καταστραφεί, καθώς και σε άλλα να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Πέραν της εισόδου του αεροδρομίου Σύρου, από όπου και καθίσταται αδύνατη η πρόσβαση οποιουδήποτε όταν αυτό δεν είναι σε λειτουργία και άρα, δεν έχει προγραμματισθεί κάποια προσαπογείωση αεροσκάφους, από την πλευρά του λόφου ο οποίος περιβάλλει τις εν λόγω εγκαταστάσεις, διαπιστώνεται να μην υφίσταται η απαιτούμενη φύλαξη.

Όπως μπορεί να δει κάποιος μέσω και του σχετικού φωτογραφικού υλικού που παρατίθεται προς επιβεβαίωση της παρούσας αναφοράς, τα συρματοπλέγματα που υφίστανται έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ λόγω προφανώς της φθοράς που έχει γεννήσει ο χρόνος, μεγάλα τμήματά του δεν βρίσκονται στη θέση τους.

Αν και οι συντηρήσεις των ανάλογων εγκαταστάσεων άπτονται της αρμόδιας υπηρεσίας του κεντρικού κράτους, χρήσιμο θα ήταν οι όποιες παρεμβάσεις για την αναβάθμισή του, να περιλαμβάνουν στην ατζέντα και ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τη φύλαξη των υποδομών.

Σαφώς βέβαια, σε πρώτο πλάνο παραμένει η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων, που θα ανοίξει σημαντικές δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Ετικέτες: