Η Ομάδα Αιγαίου στη μεγάλη αγκαλιά της Σύρου

Στο λιμάνι της «καρδιάς» τους, τη Σύρο, έπεσαν οι «τίτλοι τέλους» ενός ακόμη Διάπλου αγάπης και προσφοράς στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου από μία ομάδα που δεν φοβάται ούτε τα κύματα, ούτε οποιαδήποτε άλλη δοκιμασία που προσπαθεί να σταθεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση των στόχων της.

Δεκατέσσερα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου κατέπλευσαν χθες το μεσημέρι στη Σύρο, λίγες ώρες πριν περάσει στην ιστορία, ο 22ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στο δωδεκαήμερο ταξίδι τους, η ομάδα επισκέφτηκε τη Θύμαινα, τους Φούρνους, το Αγαθονήσι, τη Σύμη, την Χάλκη, τη Νίσυρο, την Αστυπάλαια, την Ίο, την Ηρακλειά και το Κουφονήσι, όπου παρείχε ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους, ενώ δώρισε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία των νησιών, συνοδευόμενο από έργα υποδομής.

Στον επίλογο της φετινής αποστολής, η Ομάδα επέστρεψε στη βάση τους δύο μέλη της Ομάδας Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, τον Τάσο Ρούσσο και τη Σίσσυ Καπλανάρα, οι οποίοι είχαν τη χαρά να συμμετέχουν και φέτος στις δράσεις της.

Την ομάδα υποδέχτηκε αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, οι οποίοι συνεχάρησαν τόσο τον πρόεδρο όσο και τους εθελοντές για το αξιέπαινο έργο τους και απένειμαν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου Απόστολος Μπιλίρης παρέλαβε από τα χέρια του Δημήτρη Κοσμά ένα κάδρο με τον Πολιούχο της Σύρου Άγιο Νικόλαο, τονίζοντας ότι η Σύρος παραμένει η μεγάλη αγάπη της Ομάδας, η οποία δεν λείπει ποτέ από το πρόγραμμα της αποστολής, έστω και στην αποφώνησή της.

Ετικέτες: