Επιθεώρηση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου

  • Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2016 - 11:59

Ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος κ. Άγγελος Τριπολιτσιώτης με τον Πυραγό Τζώρτζη Ιάκωβο, επιθεώρησε από την 16 έως και 20 Μαΐου, τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες  του Ν. Δωδεκανήσου Χωροταξικής Αρμοδιότητας του.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκε αρχικά την Π.Υ. Κω και το Κ/Α Κω όπου και συναντήθηκε   με τους  Διοικητές των υπηρεσιών  Πύραρχο Γεώργιο Τσιάμη, Αντιπύραρχο Μπελογιάννη Ευστάθιο,  καθώς επίσης  και  με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους των υπηρεσιών. Την  19 Μαΐου  επισκέφτηκε  την Π.Υ. Ρόδου και το Κ/Α Ρόδου όπου και συναντήθηκε   με τους  Διοικητές των υπηρεσιών  τον Πύραρχο Ηλία Τσαπούρα, , Αντιπύραρχο Γιαννακόπουλο Γεώργιο καθώς επίσης  και  με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους των υπηρεσιών.
Ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, επικεντρώθηκε και έδωσε κατευθύνσεις σε θέματα αναφορικά με   την  εγρήγορση  των υπαλλήλων  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τον  επαγγελματισμό που διακατέχει  ως Πυροσβεστικό Σώμα,  την ορθή ενημέρωση των πολιτών από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους  σε θέματα που άπτονται αρμοδιότητος αποστολής του Π.Σ. καθώς επίσης η διατήρηση της γέφυρας συνεργασίας με τους όλους εμπλεκόμενους φορείς προς όφελος των συμπολιτών μας ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν .
 Στην συνέχεια  συναντήθηκε πρωτίστως με τον   Σεβασμιότατο Επίσκοπο Κω και Νισύρου Ναθαναήλ, τον   Αντιπεριφερειάρχη  Ν. Αιγαίου Χαράλαμπο Κόκκινο, τον Έπαρχο Κω και Νισύρου Χαλκιδιό Γεώργιο,  τον Δήμαρχο Κω Κυρίτση Γεώργιο  και τον Δήμαρχο Ρόδου Χατζηδιάκου Φώτιο όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται  αμιγώς στην Επιχειρησιακή ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων  προς  αντιμετώπιση   των δασικών πυρκαγιών  κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Τέλος   συναντήθηκε  με τους αερολιμενάρχες των Κ/Α Κω Καλούδη Αντώνιο και Κ/Α Ρόδου Κριτσινέλια Ξανθή όπου συζητήθηκαν θέματα  για την πυρασφάλεια των αεροδρομίων.
Καθ’ όλη την  διάρκεια των ως άνω συναντήσεων  υπήρξε δέσμευση από όλους για την   συνέχιση της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα καθώς και  την  δέσμευση  ότι θα πρέπει  να υπάρχει περαιτέρω  αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ρύθμιση και υλοποίηση και επίλυση  επιμέρους θεμάτων που  έχουν προκύψει και αφορούν  την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε τοπικό επίπεδο.

Ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου,  με την σειρά του ευχαρίστησε όλους τους συνομιλητές  και τους επισήμανε  ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι και θα είναι μαζί με την κοινωνία σε καθημερινή βάση και δίπλα σε όλους τους συμπολίτες όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο.