Στη δίνη της κακοκαιρίας οι Κυκλάδες

Χιονισμένα τα νησιά

  • Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:14

Στη δίνη του χιονιά, που πλήττει ολόκληρη της χώρα και οι Κυκλάδες, με τα ορεινά νησιών να έχουν ήδη «ντυθεί» στα λευκά.

Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα, έπληξε έντονα και τα νησιά των Κυκλάδων, με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, ενώ η έντονη βροχόπτωση έδωσε την θέση της στα χιόνια, που έκαναν την εμφάνιση τους σε πολλές ορεινές περιοχές.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα έως και την Παρασκευή, παρουσιάζοντας εξασθένιση από το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς το κύμα κακοκαιρίας θα μεταφερθεί ανατολικά.

Νάξος και Πάρος τα πρώτα νησιά που είδαν να «ασπρίζουν» οι ορεινές τους περιοχές, ενώ χιόνι, περιορισμένης έντασης, αντίκρισε εχθές νωρίς το βράδυ και η Σύρος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων των νησιών δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, με χαρακτηριστική την άμεση ενεργοποίηση που καταγράφηκε στη Νάξο για τον καθαρισμό από το χιόνι των ορεινών οδών.