"Λέμε όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ"

  • Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2016 - 15:49

Επιστολή, προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης, σε όλους τους βουλευτές του νομού Κυκλάδων, στους Δήμους Πάρου και Αντιπάρου, στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, απέστειλε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου και Αντιπάρου, σχετικά με το ζήτημα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην επιστολή:

«Κύριοι,                                

Επτά μήνες μετά την εφαρμογή του καταστροφικού μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ και της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή στα νησιά, η ίδια η κυβέρνηση με επίσημες δηλώσεις των στελεχών της, παραδέχεται αυτό που αρνήθηκε να δει από την αρχή.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν επέφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα στην εθνική οικονομία. Αντιθέτως, έπληξε καίρια την ανταγωνιστικότητα των νησιών, υπονόμευσε την όποια αναπτυξιακή προοπτική, ενώ επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη οικονομία των νησιών μας.

Σήμερα η επιμονή στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που είναι προγραμματισμένη να ισχύσει από 30/6/2016 είναι ένα ακόμα πλήγμα στα νησιά μας σε μία σαιζόν η οποία δεν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ζητάμε να μας λάβετε υπόψη σας πριν σας παραδώσουμε τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Για την αποφυγή αυτού αιτούμαστε:

Α) Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής  στα υπόλοιπα νησιά.

Β) Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής όπου καταργήθηκε.

Ευελπιστούμε η απόφασή σας να αποκαταστήσει το λάθος που διαπράξατε».