Στη Μόσχα η Πάρος

  • Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2013 - 06:00

Στη διεθνή έκθεση MITT που ξεκινά αύριο στη Μόσχα συμμετέχει η Πάρος. Η ετήσια MITT είναι μαζί με την WTM του Λονδίνου και την ITB του Βερολίνου μία από τις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο, με έμφαση στα ταξίδια και τον τουρισμό, αποτελώντας από το 1994 το κορυφαίο σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ήδη, στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής και προώθησης του νησιού ο Δήμος Πάρου συμμετείχε και στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2013, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου στο Βερολίνο. Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου, κ.κ. Μπαφίτης και Μπάλιος, οι οποίοι πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με tour operators και ταξιδιωτικά πρακτορεία, με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση του νησιού στη γερμανική αγορά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ήταν σημαντικές οι επαφές με δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΜΕ, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο συνεργασίας με επιχειρηματίες εστίασης της ομογένειας για πολυεπίπεδη δραστηριότητα, που αφορά στην ανάδειξη του προορισμού μέσα από πρωτότυπα projects και στην αποστολή αντιπροσωπείας της Πάρου για την εκπαίδευση χορευτικών συγκροτημάτων σε παραδοσιακούς χορούς.

Εξάλλου, στις 12 Μαρτίου ο Δήμος Πάρου συμμετείχε μαζί με τα νησιά Μήλο, Σίφνο και Ίο σε εκδήλωση παρουσίασης τουριστικών προορισμών που έλαβε χώρα στη Βιέννη.