Σεμινάρια για τα προϊόντα της θηραϊκής γης

  • Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2013 - 06:00

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα τοπικά σαντορινιά προϊόντα και το κρασί διοργανώνει ο Δήμος Θήρας για τους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας του νησιού.

Τα σεμινάρια με τίτλο «Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη σύγχρονη εστίαση», διοργανώνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» και απευθύνονται σε επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, αλλά και σε εκπροσώπους όλων των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων του νησιού. Στόχος είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται στο πλαίσιο του «Έτους γαστρονομίας». Πρόκειται για το τρίτο τέτοιο σεμινάριο που διοργανώνει ο Δήμος, στη διάρκεια των οποίων παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη καθώς και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων. Το τελευταίο σεμινάριο του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαΐου στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο του οινοποιείου Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων αυτών θα ακολουθήσει νέος κύκλος σεμιναρίων για εργαζόμενους σε θέση μάγειρα σε επαγγελματική κουζίνα από καθηγητές του ομίλου Le Monde.