Παραμένει αμετακίνητο

Την αναβολή του προγραμματισμένου - στις 29 Μαΐου - πλειστηριασμού του φορτηγού πλοίου ECS ISABEL, θα αιτηθούν αύριο, μέσω της δικαστικής οδού, δύο εταιρείες που διατηρούν έννομο συμφέρον από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μετέφερε στην εφημερίδα ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βακόνδιος, ο οποίος παρακολουθεί επισταμένως τα τεκταινόμενα του τόπου, τόνισε ότι, η διαφωνία των δύο εταιρειών, έγκειται στο χρηματικό ποσό του 1 εκατομ. 650 χιλιάδων ευρώ, που είχε καθοριστεί ως το αρχικό ποσό για την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού.

Νέα εμπλοκή στην υπόθεση “ECS ISABEL”

Όπως όλα δείχνουν το φορτηγό πλοίο δύσκολα θα απομακρυνθεί από τον προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης καθώς η μία αναβολή για τη διαδικασία του πλειστηριασμού, διαδέχεται την άλλη.

Ειδικότερα, αν και όπως επεσήμανε ο κ. Βακόνδιος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ήδη αγοραστής, τον οποίο θα εκπροσωπούσε το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαγγελή και μάλιστα, είχε αποφασίσει τις επισκευές να τις πραγματοποιήσει στο ναυπηγείο “ΝΕΩΡΙΟΝ”, ωστόσο αυτή η εκδοχή μοιάζει να απομακρύνεται.

Ωστόσο, οι δύο εταιρείες, κατά πάσα πιθανότητα διατηρώντας τις επιφυλάξεις τους για τα ποσά που θα τους καταβληθούν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ζητούν το ποσόν σύμφωνα με τον οποίο θα διεξαχθεί τελικά ο πλειστηριασμός να καθοριστεί στα 2 εκατ. Ευρώ.

Όλα τα παραπάνω συνεπάγονται την παραμονή του ECS ISABEL για αρκετό χρονικό διάστημα εντός του λιμανιού της Σύρου με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται και ο περιβαλλοντικός κίνδυνος για το λιμάνι αλλά και να “φουντώνει” η αγωνία όσων εμπλέκονται και επιζητούν την - όσο το δυνατόν γοργότερη - απομάκρυνσή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως, για την αυριανή υπόθεση έχουν ειδοποιηθεί να παρευρεθούν ο κ. Μηλιός, ο λιμενάρχης, Παναγιώτης Καραμήτσας, τον οποίο ενδεχομένως να αντικαταστήσει ο υπολιμενάρχης λόγω απουσίας του, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Βελισσαρίου.