Πρόσκληση επιχειρηματικής εξωστρέφειας από την Πάρο

  • Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2013 - 06:00

Με στόχο την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφώσει η κρίση για τον επιχειρηματικό κόσμο και την αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για τη διοργάνωση της 1ης Πανκυκλαδικής εμπορικής έκθεσης-φεστιβάλ Πάρου.

Η διοργάνωση ανήκει στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου από τις 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, θέτοντας στο επίκεντρο την προβολή των τοπικών προϊόντων της Πάρου, την κατοικία και τις νέες ενεργειακές λύσεις που θεωρούνται τομείς αιχμής της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού.

Στόχοι της έκθεσης είναι μεταξύ άλλων και η σύσφιξη των εμπορικών δεσμών μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων, η τόνωση της τοπικής αγοράς από τις εμπορικές συμφωνίες, η γνωριμία με νέα επιχειρηματικά προϊόντα αλλά και η στήριξη του επιχειρείν, που αποτελεί μοχλό για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Μέσω της έκθεσης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί και η τουριστική κίνηση στο νησί από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου, Απόστολο Αλιπράντη, ανεξάρτητα από το ποια προϊόντα ή υπηρεσίες προσφέρει μία επιχείρηση, η επιτυχία της εξαρτάται από τον τρόπο επικοινωνίας που επιλέγει για την προώθησή τους και την ποιότητα της επικοινωνίας της με την αγορά-στόχο. Για τον λόγο αυτόν ο Σύλλογος προσκαλεί τους επιχειρηματίες του Νομού να συμμετάσχουν στην Έκθεση, η οποία μπορεί να εγγυηθεί την τροφοδότηση και ανατροφοδότηση των εμπλεκομένων εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές. «Σε αυτό το μεγάλο εμπορικό και όχι μόνο γεγονός ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας βγούμε μπροστά, στον δρόμο που οδηγεί στην τόνωση και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων, στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της επιχειρηματικότητας του τόπου μας για να γίνει η κρίση μια νέα αρχή για όλους» σημειώνει σε μήνυμά του ο κ. Αλιπράντης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο 1.200 τετραγωνικών μέτρων και έχει στη διάθεσή της ακόμη 200 τμ. για τη διεξαγωγή παράλληλων εκδηλώσεων και ημερίδων.