Πρώτη βουτιά στον όρμο των Φηρών

Εγκαινιάστηκε ο “Γαρμπής”

Πλήθος κόσμου “αγκάλιασε” το υπερσύγχρονο “κόσμημα”

Η “βάπτιση” του σκάφους “Γαρμπής” που κατασκεύασε η Ένωση Λεμβούχων Θήρας πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στον όρμο των Φηρών.

Παρουσία πλήθος Θηραίων, αλλά και σπουδαίων προσωπικοτήτων του εφοπλιστικού χώρου καθώς και τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων και των πολιτικών αρχών του νομού, το υπερσύγχρονο σκάφος πήρε και επίσημα το όνομά του.

Βήμα προόδου

Όπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα για την κατασκευή του “Γαρμπή” πρόκειται για το πρώτο σκάφος που κατασκευάστηκε στη Θήρα και το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κρουαζιεροπλοίων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το σκάφος έχει μήκος 26 μέτρα και πλάτος 5,80 μέτρα και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν τα πιο σύγχρονα και ανθεκτικά υλικά, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Λεμβούχων, Μάκη Κανακάρη.

Ειδικότερα, η προχθεσινή ημέρα ήταν μία από τις πιο σημαντικές για το νησί της Σαντορίνης, καθώς η δημιουργία αυτού του σκάφους αποδεικνύει ότι ακόμη και σε εποχές κρίσης, η θέληση μπορεί να αποδώσει θετικά αποτελέσματα και να οδηγήσει σταδιακά σε βήματα προόδου και ανάπτυξης.

Τον αγιασμό τέλεσαν ιερείς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων ενώ “νονά” του “Γαρμπή” ήταν η συγγραφέας Καδιώ Κολύμβα. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε όταν ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος και Ναύαρχος Δημήτριος Τσιαδής μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων παρέδωσαν την Ελληνική σημαία στον πλοίαρχο του σκάφους για να την ανεβάσει στον ιστό της πρύμνης. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι “ξεναγήθηκαν” στο εσωτερικό του σκάφους.