Ημερίδα για εργασιακά θέματα στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

Οι αλλαγές στην Εργατική Νομοθεσία

Οι μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά θέματα μετά το 3ο μνημόνιο θα συζητηθούν στο Σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο (10:00 – 15:00) στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Σύρο και στα τοπικά γραφεία του στην Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μήλο, Τήνο και Άνδρο.

Εισηγητής θα είναι ο κ. Ευάγγελος Πάντζος, Περιφερειακός Διευθυντής ΣΕΠΕ – Συγγραφέας Εργατικής Νομοθεσίας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα δοθούν διευκρινίσεις για τις μειώσεις αποδοχών και τις συμβάσεις εργασίας (ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων στο Σ.ΕΠ.Ε.). Θα απαντηθούν ερωτήματα γύρω από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., τις αποδοχές που θα λαμβάνουν οι νέοι κάτω των 25 ετών και το πάγωμα των αυξήσεων. Παράλληλα, το κοινό θα ενημερωθεί για την κατάργηση επιδομάτων, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα επιδόματα χρόνου εργασίας.

Επιπροσθέτως θα καλυφθούν τα θέματα που αφορούν στους νέους πίνακες αποζημίωσης απόλυσης, στα νέα όρια προειδοποίησης απόλυσης, στη “μετενέργεια”, στη λήξη των Σ.Σ.Ε. Και των Δ.Α. Συμβάσεων, στις νέες τροποποιητικές και ατομικές συμβάσεις, στα επιδόματα που καταργούνται και στα επιδόματα γάμου και τέκνων, στο πάγωμα των επιδομάτων ωρίμανσης και στους τόπους νόμιμης μείωσης καταβαλλόμενων αποδοχών. Στη συνέχεια, ο κ. Πάντζος θα αναλύσει πώς κατατίθενται ηλεκτρονικά τα προγράμματα εργασίας, οι μεταβολές αποδοχών κτλ. στο Σ.ΕΠ.Ε., πώς μπορούν να γίνουν νόμιμα μειώσεις των επιβαλλόμενων προστίμων του Σ.Ε.Π.Ε., όπως επίσης και για ποιους εργοδότες και εργαζόμενους ισχύουν πλέον οι Σ.Σ.Ε. Ή Δ.Α.

Τέλος, θα αναφερθεί στη νέα διαδικασία προσφυγής στον Ο.ΜΕ.Δ. και στον τρόπο κατάρτισης Σ.Σ.Ε. και Δ.Α., στη μερική - Εκ περιτροπής απασχόληση – Διαθεσιμότητα, στους ελέγχους Σ.ΕΠ.Ε. καθώς και στον νέο τρόπο επιβολής προστίμων του Σ.ΕΠ.Ε. και πως επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και για ποιες παραβάσεις

Επιπλέον, το Σεμινάριο θα ξεκινήσει να μεταδίδεται από τις 10:30 και ζώντανα, μέσω διαδικτύου (live web streaming μέσω Microsoft Internet Explorer), μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του Επιμελητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22810 82346 και στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Ετικέτες: