Παιχνίδι για γερούς παίκτες

Γρίφος

Ένα από τα πλέον καθιερωμένα παιχνίδια, που απευθύνεται σε όσους τους αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές, είναι και το «βρες τη λέξη», που στην περίπτωση μας επεκτείνεται λίγο περισσότερο από την κρυμμένη λέξη, καθώς η πράξη που αυτή υποκρύπτει, αλλά και η πράξη που τελέστηκε αποτελούν είδηση.

Καθώς η όποια αποκάλυψη της λέξης θα έκανε το παιχνίδι ανούσιο, αλλά και η αναφορά στο γεγονός, το οποίο τελεί σε άμεση συνάρτηση με την λέξη που ψάχνουμε θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα, αφού σε αυτό εμπλέκονται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, είναι προτιμότερη, στην παρούσα χρονική στιγμή, η απλή ενασχόληση μας με τον γρίφο.

Όμως επειδή πρόκειται για παιχνίδι με πολλά στοιχεία της αλφαβήτου, που διαπλέκονται μεταξύ τους οδηγώντας στη δημιουργία διαφορετικών λέξεων αλλά και πολλαπλών συμπερασμάτων, όταν όλα αποκαλυφθούν μόνο τότε θα αποδειχθεί ποια τελικά λέξη είναι αυτή που χαρακτηρίζει και αφορά στο συγκεκριμένο γεγονός.

Άμεσα θα γνωστοποιούν και περαιτέρω πληροφορίες επί του θέματος, όμως προς το παρόν ας αρκεστούμε απλά και μόνο στην επίλυση του λεκτικού γρίφου, με την ανακάλυψη της λέξης των οκτώ γραμμάτων στον γρίφο που ακολουθεί.

Η λέξη κρύβεται στα γράμματα:  « π α τ ξ υ λ ο η δ ι κ α ν ».

Όσοι βρουν περισσότερες από μία λέξεις τότε θεωρείται ότι είτε ανήκουν στα άτομα με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, είτε πρόκειται για εμπλεκόμενους στο γεγονός.

Ετικέτες: