Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στη διοργάνωση “Ελλάδα – Γιορτή – Γεύσεις, Χριστούγεννα 2013”

Παρουσίαση εκλεκτών Κυκλαδικών προϊόντων

Στο εορταστικό φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού “Ελλάδα – Γιορτή – Γεύσεις, Χριστούγεννα 2013” θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, μαζί με 25 παραγωγούς εκλεκτών Κυκλαδικών προϊόντων. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace στην Αθήνα, από σήμερα έως και την 1η Δεκεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ποικιλίες τοπικών τυριών, όπως η γραβιέρα και το αρσενικό Νάξου, το νιώτικο σκοτύρι και τα ανδριώτικα τυριά, διάσημα τοπικά λικέρ, τα ασύγκριτα μέλια της Κύθνου και της Τζιας, την περίφημη φάβα, τα άνυδρα ντοματάκια, τα κρασιά Σαντορίνης, αλλά και σύγχρονα εδέσματα που στηρίζονται στις κυκλαδίτικες γεύσεις.

Φέτος, η περιοχή των Κυκλάδων έχει επιλεγεί ως τιμώμενη περιοχή της διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν παραγωγοί ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής από όλη την Ελλάδα με έμφαση στα τυποποιημένα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, τόσο για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όσο και να τα διαθέσουν προς πώληση.

Συμμετοχή 25 τοπικών παραγωγών

Στο πλαίσιο υποστήριξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και του τουριστικού προορισμού των Κυκλαδικών νησιών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων το οποίο εκπροσωπεί 17.000 επιχειρήσεις – μέλη σε 24 νησιά των Κυκλάδων, συμμετέχει στη διοργάνωση, συντονίζοντας και στηρίζοντας τη συμμετοχή των περιπτέρων 25 τοπικών παραγωγών σε κεντρικό σημείο ειδικά επιλεγμένο για την συνολική προβολή των Κυκλάδων.

Προβολή του Aegean Cuisine

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου “Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας (Aegean Cuisine) στις Κυκλάδες” της Πράξης “Προβολή του Τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” και της προώθησης και προβολής του δικτύου Aegean Cuisine. Πρόκειται για ένα πρότυπο με μέλη εστιατόρια, παραγωγούς και έμπορους αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων, που γεννήθηκε πριν 5 χρόνια και που ήδη απαριθμεί 196 μέλη-επιχειρήσεις στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Σκοπός της δημιουργίας του είναι η ανάδειξη των Κυκλάδων ως ενιαίος γαστρονομικό προορισμό μέσα από τη συνέργεια των επιχειρήσεων-μελών παραγωγής, μεταποίησης τροφίμων και ποτών και εστιατορίων στις Κυκλάδες & τα Δωδεκάνησα.

Η “Κυκλαδική γειτονιά” ανοίγει τις “αγκάλες” της

Σε μια χρονική στιγμή που η αυθεντική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα αποκτά ολοένα και περισσότερους γευσιγνώστες-οπαδούς που αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία οινο-γαστρονομίας, η “ Κυκλαδική γειτονιά” θα φιλοξενήσει τα πιο εκλεκτά προϊόντα & εδέσματα της περιοχής, από τα χαρακτηριστικά έως τα σπάνια, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να τα ανακαλύψουν, να τα γευτούν και να τα προμηθευτούν φέρνοντας το Αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία στο εορταστικό τους τραπέζι.

Ετικέτες: