Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013

Ενθουσίασαν τα Κυκλαδικά προϊόντα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φετινή συμμετοχή των Κυκλάδων ως τιμώμενη περιοχή στο τριήμερο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013, που διοργάνωσε η ΔΕΣΜΗ Εκδοτική (Αθηνόραμα) από 29 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace στο Μαρούσι.

Mικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν, αλλά και να αποκτήσουν αντιπροσωπευτικά εκλεκτά Κυκλαδίτικα προϊόντα 25 παραγωγών, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εξαντλήθηκαν. Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν φημισμένα κρασιά, ασυνήθιστα λικέρ, σπιτικά γλυκίσματα και μαρμελάδες, Π.Ο.Π. τυριά, βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα, χειροποίητες σάλτσες, ιδιαίτερα αρτοποιήματα, αγνά μέλια, μπίρες μικροζυθοποιίας και άλλα λαχταριστά εδέσματα από Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κέα, Κύθνο, Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη, Σύρο και Τήνο.

Πέρα από κάθε προσδοκία

Η επισκεψιμότητα του Φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς υπολογίζεται σε πάνω από 17.000. Κατά τη διάρκεια του εορταστικού αυτού τριημέρου Γεύσεων, οι Κυκλαδίτες επιχειρηματίες, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, να πραγματοποιήσουν επαφές και να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, για να θαυμάσει τις ομορφιές των μοναδικών τουριστικών προορισμών του Νομού μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, βιντεοπροβολές, αφίσες και πληροφοριακό υλικό τόσο σε έντυπη, όσο και ψηφιακή μορφή. Συνολικά διατέθηκαν πάνω από 15,000 ενημερωτικά έντυπα και ταξιδιωτικοί οδηγοί των Κυκλαδικών νησιών στο πλαίσιο ανάδειξης της περιοχής ως κορυφαίου οινο-γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.

Την πρώτη μέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με εισηγητή τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων του ΟΠΕ σε θέματα επικοινωνίας και συγγραφέα, Δρ. Γιάννη Κριτσωτάκι, ο οποίος κλήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων να μυήσει τους 25 παραγωγούς - εκθέτες στους “χρυσούς κανόνες” συμμετοχής σε εκθέσεις, προσφέροντας συμβουλές για τη κατάλληλη προετοιμασία που καθιστά μια συμμετοχή πιο επικερδής και αποτελεσματική.

Ετικέτες: