Συνέδριο του IMIC

Μείζον θέμα η επέκταση της τουριστικής περιόδου

  • Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2014 - 06:10

Στην Αθήνα, στις 26 -27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 10ο συνέδριο της IMIC με θέμα «Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη».Στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλλει στις προσπάθειες της επέκτασης της τουριστικής περιόδου με βάση τις δυνατότητες και τις προοπτικές της κάθε περιοχής.

Δίνουν τη δική τους χροιά στο συνέδριο

Κάθε χρόνο στο συνέδριο συμμετέχουν ομιλητές που θεωρούνται πρωτοπόροι του πνεύματος και των ιδεών και ειδήμονες του δύσκολου αντικειμένου του τουρισμού.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθήνας (ACVB) και συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ συμμετέχει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την προβολή της Aegean Cuisine.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών το λόγο θα πάρουν πολιτικά πρόσωπα όπως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της ΕΕ 2020 για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου». Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Ζώρζος, θα μιλήσει για «Τα μονοπάτια της Σαντορίνης» και τέλος ο συνεργάτης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιώργος Καλώστος, θα αναφερθεί «στη συνταγή για επιτυχή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Τι θα αποκομιστεί από το συνέδριο

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αντιληφθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες, όσον αφορά στο κλίμα της, το φυσικό περιβάλλον, τα νησιά, τον πολιτισμό και όχι μόνο. Όλα αυτά τα προσόντα πού διαθέτει η χώρα καθιστούν υλοποιήσιμη την ανάπτυξη σύγχρονων μορφών τουρισμού. Παρ’ όλο λοιπόν που διαθέτει όλα αυτά τα ατού η χώρα, η τουριστική περίοδος εξελίσσεται κάθε χρόνο στα ίδια πλαίσια διότι δεν έχει γίνει σωστή προβολή των πλεονεκτημάτων.

Το μείζον θέμα που θα συζητηθεί εκτενώς στο IMIC 2014 θα είναι ο σχηματισμός ενός ολοκληρωμένου πλαισίου επιτυχούς αντιμετώπισης της εποχικότητας στον τουρισμό. Επίσης θα υποδειχθούν υλοποιήσιμοι τρόποι ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και να δημιουργηθούν προϊόντα πού θα φέρουν την διερεύνηση της τουριστικής περιόδου.

Τέλος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει αναφορά στη πεζοπορία της Σαντορίνης με παρουσίαση των μονοπατιών του νησιού. Μάλιστα αναφορά για το νησί θα υπάρξει και μέσω του Δημήτρη Ταλιάνη, ο οποίος μετά την πετυχημένη παρουσίαση του Ηχοράματος «Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, θα το παρουσιάσει και στο συνέδριο του IMIC.

Ετικέτες: